Een blokhut met een plat dak

Een blokhut is te verkrijgen met verschillende soorten daken. Denk bijvoorbeeld aan het klassieke zadeldak of een plat dak. Elk dak heeft zijn eigen voordeel en nadeel. Elk dak heeft een waterafvoer dat bij dit soort dak het best tot zijn recht komt. Eén van de meest bekende daken bij houten blokhutten is het platte dak. Tuinhuizen met platte daken zijn niet weg te denken uit de tuinen. Houten blokhutten met een plat dak zorgen voor een moderne uitstraling en zijn erg makkelijk in gebruik.

Het platte dak

Het platte dak is dus het meest voorkomende dak bij blokhutten. Reden hiervoor is dat het platte dak erg makkelijk is wat betreft constructie. Het platte dak bestaat uit één groot dakvlak waarmee het blokhut wordt bedekt. Het dak wordt bij Woodpro standaard geleverd met EPDM-bedekking, aluminium daktrim en dak-drainage wat ervoor zorgt dat het dak beschermd wordt en lang meegaat. Omdat de EPDM-folie uit één vlak bestaat is het erg makkelijk te installeren. Voordelen van platte daken zijn dat ze geen wind hoeven te vangen en het is makkelijk om zonnepanelen uit het zicht te plaatsen bovenop het platte dak.

Waterafvoer bij een plat dak

Een plat dak heeft zijn eigen waterafvoer. Het regenwater dat bovenop het dak landt, wordt geleid naar de achterwand. Hier bevindt zich een gat met een drainage. We adviseren om een regenpijp aan de drainage te monteren die het water makkelijk naar de grond leidt. Waterafvoer is belangrijk omdat het regenwater anders via het dak langs de wanden van het blokhut loopt, wat kan zorgen voor beschadiging.

Naast platte daken heeft Woodpro ook zadeldaken in het assortiment. Ervaart u nu meer over de verschillende daktypes!

Delen:
Om Woodpro goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.