De juiste houtsoort voor uw blokhut

Bij aanschaf van een houten blokhut is het belangrijk om te kiezen voor de juiste houtsoort. De juiste houtsoort is uiteindelijk de basis voor de goede kwaliteit van een houten blokhut. Door de vele houtsoorten die er zijn is het lastig om snel een keuze te maken. De verschillende houtsoorten zijn ook nog eens onder te verdelen in twee verschillende soorten namelijk hardhout en zachthout. Welk hout is nou het beste voor een blokhut?

Houtsoort: Hard- of zachthout voor blokhutten?

De eerste keuze die u moet maken is de keuze tussen hard- of zachthout. Hardhout is van betere kwaliteit dan zachthout maar is daardoor ook duurder. Bovendien is hardhout lastiger om te verwerken en wordt daarom vooral gebruikt als afwerkingsmateriaal. Voor de constructie van blokhutten wordt eerder gekozen voor zachthout. Dit soort hout is goedkoper en van mindere kwaliteit maar is makkelijker om te bewerken.

Bij Woodpro wordt gebruikt gemaakt van 1e klas houtkwaliteit. Het hout is teruggedroogd tot 14 - 16%

Soorten zachthout

Ook binnen de categorie zachthout is er weer vele keuze. Denk bijvoorbeeld aan Grenen of Ceder. Het soort zachthout dat meestal wordt gekozen voor blokhutten is het vurenhout. Het beste kwaliteit vurenhout komt uit de noordelijk gelegen landen omdat hier een koud klimaat heerst. Dit klimaat heeft ervoor gezorgd dat de bomen minder snel zijn gaan groeien waardoor fijnere jaarringen zijn ontstaan. Dit zorgt voor een sterke en gelijkmatige structuur van het hout. Het hout wordt bij Woodpro gedroogd in speciale droogkamers wat zorgt voor de goede kwaliteit van het hout.

De blokhutten van Woodpro worden dus gemaakt van vurenhout. Ervaart u meer over ons hout en de kwaliteit van onze blokhutten!

Delen:
Om Woodpro goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.