Garage bouwen vergunning

U heeft een prachtige tuin, en u wilt daar graag een garage plaatsen. De tuinmeubelen die u nu telkens in de berging stalt, nemen daar eigenlijk te veel kostbare ruimte in beslag. Een houten garage bouwen in uw tuin zou de ideale uitkomst voor uw gebrek aan opbergruimte zijn. U kunt uw tuinmeubelen en andere materialen daardoor veilig stallen, zodat u deze in de lente weer gemakkelijk in uw tuin kunt plaatsen.

Houten garage

Het kiezen van een garage die voldoet aan uw wensen is niet altijd even makkelijk. U heeft veel keuze, maar u kunt niet altijd de maten van de garage aanpassen. Bij Woodpro is dat wel mogelijk in de 3D-configurator. Daarnaast biedt een houten garage natuurlijk verschillende voordelen. U kunt bijvoorbeeld uw waardevolle spullen veilig en droog opslaan. Daarnaast kunt u in de garage kasten en wanden monteren waarin u al uw spullen kunt opruimen. Dit zorgt daarnaast ook nog eens voor een heerlijk opgeruimde garage én huis! Uw garage kan immers groot genoeg zijn om al uw tuinspullen en gereedschap in op te bergen. Misschien kunt u zelfs uw auto of fietsen kwijt in de garage!

Garage bouwen vergunning

Wilt u een garage bouwen? Dan is het verstandig om even goed stil te staan tijdens de voorbereiding. U heeft waarschijnlijk al een prachtig ontwerp in handen, maar dan vraagt u zich af: “Heb ik een vergunning nodig?” Een garage bouwen met vergunning komt regelmatig voor. Het is daarom verstandig te controleren of u ook een vergunning nodig heeft voor het bouwen van uw garage. Er bestaan online vergunningscheck, maar u kunt ook gewoon uw eigen gemeente benaderen met de vraag of u een vergunning nodig heeft. Houdt er rekening mee dat ze zullen vragen naar bijvoorbeeld de locatie van de garage, afmetingen, de hoogte en afstand tot de erfgrens. Het is handig om deze gegevens naast u te hebben als u contact zoekt met uw gemeente.

Zonder vergunning garage bouwen

In een aantal situaties mag u een garage bouwen zonder vergunning. De regels voor deze situaties kunnen verschillen per gemeente. Wilt u weten of u vergunningsvrij mag bouwen? Doe dan een vergunningscheck bij uw eigen gemeente. Hier kan men u vertellen of u vergunningsvrij mag bouwen.

Een garage bouwen op maat

Heeft u ook interesse in het bouwen van een garage op maat? Bent u creatief en wilt u ook zelf uw hand hebben in het ontwerpen van uw eigen garage? Dat kan! In onze 3D-configurator kunt u zelf uw garage op maat bouwen en uw creativiteit de vrije loop laten. Gaat u voor een moderne garage of toch voor een stoerder model? Ontdek alle mogelijkheden in onze 3D-configurator.

Heeft u vragen over de 3D-configurator? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Delen:
Om Woodpro goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.