Geïmpregneerd tuinhuis

Als u interesse heeft in een tuinhuis is het impregneren ervan misschien niet het eerste wat in u opkomt. Maar uw tuinhuis impregneren is uiterst belangrijk. Waarom vraagt u zich af? Het impregneren van uw tuinhuis zorgt voor een langere levensduur, maakt het huisje duurzamer én beschermt uw tuinhuis tegen rot, schimmel en weersomstandigheden. 

Wij zullen u altijd aanraden om voordat u het tuinhuis gaat monteren, het hout te behandelen met een impregneermiddel. Als u dit liever niet zelf doet, kunnen wij dit ook voor u doen. Leest u snel verder, en leer meer over de impregneer methodes van Woodpro. 

Behandeling van uw tuinhuis

Zoals hierboven benoemd, raden wij u altijd aan om uw tuinhuis voor montage te (laten) behandelen. Het is dan de bedoeling dat u uw huisje zowel aan de binnen- als buitenkant behandelt zodat het optimaal beschermd is tegen alle weersomstandigheden. Wij leggen u graag uit hoe onze impregneer methodes werken. Bij Woodpro maken we gebruik van twee verschillende soorten, namelijk: Keteldruk-impregnatie en Sproei-impregnatie. 

Keteldruk impregneren

Het bouwsysteem dat wij gebruiken voor onze tuinhuizen is het blokhut-systeem. Dit systeem is uitermate geschikt voor keteldruk-impregnatie. Deze methode werkt als volgt. Het hout van uw tuinhuis wordt in een afgesloten behandelingsvat geladen, vervolgens wordt er een schimmelwerende vloeistof toegevoegd, hierin zit ook een pesticide. Zodra de ketel dan vol is wordt de druk opgevoerd, en zo wordt als het ware het impregneermiddel in het hout geperst. 

Deze methode creëert een bruine afwerking. Naarmate van tijd zal deze kleur veranderen in een soort grijze kleur. Het tuinhuis is hierna onderhoudsarm. Maar mocht u deze grijze kleur niet mooi vinden, is het impregneermiddel gemakkelijk over te schilderen in de uw gewenste kleur. 

Aangezien het hout onder druk behandeld is, kan er een resterende zwelling zijn. Als bijgevolg kunnen de verbindingen tijdens het monteren strakker zijn. Ook scheuren en spleten komen iets vaker voor bij deze methode, maar dit is natuurlijk. 

Sproei impregneren

Een tweede mogelijkheid bij Woodpro om uw tuinhuis te impregneren, is de sproei-impregneer methode. Ook bij deze methode behandelen wij uw huisje voor het monteren, en besproeien wij zowel de binnen- als buitenkant van het gebouw. Dit impregneermiddel beschermt uw tuinhuis tegen schimmels, rot, UV-straling en verschillende andere weersomstandigheden. Doet u dit pas na het monteren bent u er niet van verzekerd dat alle hoeken en gaten die moeilijk te bereiken zijn een beschermende coating hebben. 

Voor deze methode kunt u kiezen uit vijf verschillende kleuren: kleurloos, wit, grafiet, bruin en lichtgrijs. Uw tuinhuis is voor de eerste zes tot twaalf maanden beschermd en daarna hoeft u alleen het buitenoppervlak opnieuw te schilderen. Kies in dit geval dan voor een vochtregulerende verf die duurzaam, elastisch en ademend is. Gebruik nooit een lak aan de buitenkant. De verf die wij gebruiken is afkomstig van de fabrikant Sigma. Hun producten voldoen aan de eisen voor het effectief behandelen van een tuinhuis of blokhut. 

                                             

Delen:
Om Woodpro goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.