Het soort dak op uw veranda

Tegenwoordig schaffen veel mensen een veranda aan om langer buiten te kunnen zijn. Een veranda is een extra leefruimte voor veel mensen. Bij warme zomerdagen kunt u er heerlijk ontbijten, lunchen en zelfs avondeten. Daarnaast is het een gezellige plek om te borrelen met vrienden en familie. Stel, het is wat slechter weer en het regent, dan kan het nog steeds lekker knus zijn. Bij het aanschaffen van een veranda, moet u over veel dingen nadenken. Dit kan zijn het soort materiaal, wilt u geen wanden of juist wel? En wat voor soort dak wilt u hebben? Een modern dak? Of juist een klassiek dak?

Woodpro heeft een breed assortiment aan houten blokhutten en veranda’s. U kunt kiezen uit drie verschillende soorten daken als het gaat om een veranda. Dit zijn een plat dak en  een zadeldak.

Een plat dak

Een plat dak heeft een moderne uitstraling. Je ziet een veranda met een plat dak bij veel mensen in de tuin. Een plat dak zorgt ervoor dat uw veranda van deze tijd is. De kleuren van uw veranda kunt u zelf bepalen. Als u een echt moderne veranda wilt hebben, kunt u het beste voor de kleuren antraciet en grijs kiezen.

 

Standaard inbegrepen

Zodra u een plat dak aanschaft, is het goed om te weten wat standaard bij de prijs is inbegrepen. U krijgt namelijk een standaard EPDM-pakket. Dit is een pakket voor dakbedekking. Het is erg duurzaam, u hoeft het niet altijd te verzorgen en het kan goed tegen de zon. Na de SKZ-test is gezegd dat uw dak met een dak met EPDM-dakbedekking een levensduur van ongeveer 50 jaar heeft.

Een plat dak wordt geleverd met hoogwaardige EPDM-dakfolie, dak-drainage, bitumenkit en aluminium daktrim. De waterstroom wordt bevorderd omdat de gordingen iets schuin aflopen. Daarnaast worden de dakranden beschermd door de brede daktrim van aluminium.

In onze configurator kunt u een veranda met plat dak aanschaffen via ons blokhutsysteem. Bij een blokhutsysteem worden de hoeken overlapt. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

Een zadeldak

Als u naar huizen kijkt, ziet u het vaakst een huis met een zadeldak. Bij een veranda is dat niet het geval en veranda’s hebben vaak een plat dak. Uiteraard is ook een zadeldak mogelijk.

Standaard inbegrepen

Bij een zadeldak krijgt u standaard een dak met veer en groef van 19 cm en gordingen. U moet het dak ook kunnen bevestigen, dus u krijgt ook bevestigingsmateriaal, metalen onderdelen en dakshingles en boeidelen.

De kleuren van de dakshingles kunt u zelf kiezen met een keuze uit:

  • Zwart
  • Rood
  • Groen
  • Bruin
  • Blauw

Om uw dak mooi af te werken krijgt u een nokafdekking van metaal. Een zadeldak is geschikt voor een blokhutsysteem.

Waarom een houten veranda?

Een houten veranda brengt veel voordelen met zich mee. De vele voordelen zijn:

  • Dat een houten veranda langer meegaat, omdat hout makkelijk te onderhouden is;
  • Hout heeft een natuurlijke uitstraling;
  • Het hout in de gewenste kleur behandeld kan worden.

Een veranda van Woodpro

Een compleet plaatje kunt u bij Woodpro aanschaffen. Zoals net aangegeven zijn veel producten bij de prijs inbegrepen. Als u al een beeld heeft hoe u uw veranda wilt hebben, kunt u deze zelf ontwerpen via de 3D-configurator. Er worden geen extra kosten gerekend voor maatwerk aanvragen.

Delen:
Om Woodpro goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.