Zelf een veranda bouwen

U bent druk bezig met het verbouwen of opknappen van uw tuin en heeft deze al bijna af. Om de tuin helemaal af te maken wilt u een stukje aanbouw bij het huis. Een veranda als aanbouw is een perfecte manier om uw tuin helemaal af te maken. Bij Woodpro kunt u kiezen uit een ruim assortiment aan veranda’s. Echter sommige zijn echte doe-het-zelvers en steken liever zelf de handen uit de mouwen. Het zelf maken van een veranda als aanbouw heeft zo zijn voordelen maar ook nadelen. Het zelf maken van een veranda zal ontzettend veel tijd en werk in beslag nemen. Daartegenover staat wel dat het uiteindelijk kosten zal besparen. Het zelf maken van een aanbouw veranda gaat echter niet zomaar. Er zijn talloze regels en zaken waar rekening mee gehouden moet worden voordat u begint met het bouwen.

Regels voor bouw van een veranda

Voordat u begint met het bouwen van uw veranda moet u eerst weten of u een vergunning nodig heeft. Over het algemeen hoeft er voor het bouwen van een veranda geen vergunning nodig te zijn. Wel moet er dan aan enkele regels gehouden worden. Voor het bouwen van een veranda gelden twee regels. Als eerst moet de veranda in het achtererfgebied staan. Dit geldt voor alle soorten bouw zoals aanbouw en bijbouw. De tweede regel is dat de veranda niet hoger mag zijn dan 5m. Indien u voldoet aan deze regels is het mogelijk om vergunningsvrij een aanbouw veranda te bouwen. Doe voordat u begint met bouwen ook nog de vergunningscheck om er zeker van te zijn dat u zelf een veranda kunt maken.

Waar moet u op letten

Nadat u weet of u vergunningsvrij kunt bouwen moet u letten op de veranda zelf. Een belangrijk punt bij het zelf maken van een veranda is het soort hout dat u hiervoor gebruikt. Voor de beste kwaliteit maakt u gebruik van vurenhout dat komt uit de noordelijk gelegen landen. Door het koude klimaat in deze landen liggen de jaarringen dichter bij elkaar wat zorgt voor een goede kwaliteit. Een ander punt waar u op moet letten is of u uw veranda dicht wilt maken.  Op de website van Woodpro vindt u nog meer praktische tips die u kunnen helpen met het bouwen van een veranda.

Bij Woodpro op maat laten maken

Indien het zelf bouwen van een veranda toch te veel werk is voor u dan kunt u altijd nog bij Woodpro terecht. Bij Woodpro kunt u via de 3D-Configurator uw veranda compleet zelf samenstellen. Via de configurator kunt u alles zelf samenstellen van de grootte tot wanddikte, van ramen tot deuren. Verder kunt u uw veranda ook bij Woodpro laten voorbehandelen en verven. Op deze manier krijgt u alsnog de veranda precies zoals u hem in gedachte had zonder het zware werk te hoeven doen.

Woodpro-button 3D-configurator. Wanneer iemand op deze button klikt, komt diegene bij de 3D-configurator terecht.

Delen: