Woodpro
Verfbehandelingen & Impregneren

Verfbehandelingen & Impregneren

Behandel uw blokhut, garage of veranda

Wij leggen uit wat de beste behandeling is voor uw Woodpro tuinhuis. Kiest u voor voorbehandelen, keteldruk impregneren of beitsen? Wij raden u aan om uw blokhut zowel van binnen als van buiten te laten behandelen vóór installatie, zodat deze beschermd is tegen alle weersomstandigheden. Als u dit liever niet zelf doet, doen wij dit graag voor u.

Het wordt ten zeerste aanbevolen om het hout te impregneren met een geschikte behandeling. Er moet een vochtregulerende beits worden gebruikt die duurzaam en elastisch is en het hout laat ademen. Tevens moet deze ook een beits bescherming bieden tegen Uv-stralen. 

Wij leveren onze producten onbehandeld tenzij anders vermeld. Woodpro kan uw product voorbehandelen voordat het bij u wordt afgeleverd.

We gebruiken een hoogwaardig en milieuvriendelijk product om uw gebouw voor te behandelen. Hieronder ziet u alle opties waaruit u kunt kiezen.

Voorbehandeling 

Wij raden u aan om uw blokhut zowel van binnen als van buiten voor te laten behandelen. Deze spraybehandeling beschermt uw blokhut tegen schimmels en rot, maar ook tegen UV-stralen en verschillende weersomstandigheden. Omdat de grondlaag vóór de montage wordt aangebracht in onze fabriek, hebben alle hoekjes en gaatjes die normaal moeilijk bereikbaar zijn al een beschermende laag. Bij spray voorbehandeling kunt u kiezen uit vijf doorschijnende kleuren: kleurloos, wit, grafiet, bruin en lichtgrijs.

Laat ons uw garage of blokhut voorbehandelen in onze fabriek en bespaar u het werk. Het hout is dan de eerste zes tot twaalf maanden beschermd. Daarna hoeft u alleen nog maar de buitenkant te schilderen.

 

 

 

 

 

 

 

Schilderen Woodpro Moderne lijn

Alleen in onze Woodpro Moderne (palen)lijn is het mogelijk om de wanden door ons te laten behandelen. Deze eindbehandeling word in onze fabriek ná de voorbehandeling aangebracht zodat u er de eerste jaren geen werk meer aan hebt en meteen kunt genieten van uw huis.

In tegenstelling tot de klassieke blokhutconstructie is de moderne lijn te herkennen aan de palenconstructie.

 1. de binnen- en buitenzijde van de wanden, luifels en staanders van onze tuinhuizen kunnen worden voorbehandeld met een transparante primer (zie voorbehandelen/spray impregneren).
 2. de buitenkant kan dan in een kleur naar keuze geschilderd worden. Dit kunt u zelf doen of door ons laten doen.

U kunt bij uw bestelling aangeven welke kleur u wilt. De palen en leuningen worden rondom geschilderd, de muren alleen aan de buitenkant. Met deze behandeling is uw tuinhuis ongeveer 2-4 jaar beschermd. Afhankelijk van de locatie en de weersomstandigheden.

We gebruiken kwaliteitsbeits. Deze beits is op waterbasis en daarom milieuvriendelijker dan verf op oliebasis.

Met deze beits is uw tuinhuis optimaal beschermd tegen UV-straling, vocht, schimmel en rottingsprocessen. Een extra bescherming en het mooiste resultaat krijgt u als u na de montage licht schuurt en een laag beits aanbrengt.

 • Pas op: De wanden worden alleen aan de buitenkant gebeitst. De binnenkant is voorbehandeld met een transparante primer (zie voorbehandeling). Als u wilt, kunt u beits in dezelfde kleuren bestellen voor de binnenkant van het huis of van de luifel.

Woodpro keteldruk impregneren

Keteldrukimpregnatie is beschikbaar voor garages, blokhutten en tuinhuizen die gebouwd zijn met ons blokhutbouwsysteem. Tijdens de behandeling wordt het hout in een afgesloten behandelingsvat gevuld. Vervolgens wordt een vloeistof met een schimmelwerend middel en een bestrijdingsmiddel toegevoegd. Het vat wordt vervolgens onder druk gezet, waardoor de vloeistof in het hout wordt geperst.

Deze impregnatiemethode zorgt voor een bruine afwerking. Bij onder keteldruk behandeld hout wordt de kleur uiteindelijk grijs, zodat u het niet opnieuw hoeft te behandelen of schilderen. Als u de grijze kleur echter niet mooi vindt, kunt u deze gemakkelijk overschilderen. Nadat het hout onder keteldruk is behandeld, kan er wat restzwelling optreden en kunnen de verbindingen strakker zijn tijdens de installatie. De kans op scheuren en barsten is groter bij onder druk behandeld hout. Dit is normaal proces en hoeft geen probleem te zijn.

Keteldrukimpregnatie is een alternatief voor behandeling met beits. Het is een behandeling die uw tuinhuis of blokhut na installatie beschermt tegen vuil, schimmel en verschillende weersomstandigheden. In tegenstelling tot een beitsbehandeling worden de wanddelen bij keteldruk impregneren van binnen en van buiten volledig behandelt.

Wat u moet weten over keteldruk impregneren

 • Onder keteldruk geïmpregneerd hout vereist weinig onderhoud en heeft een levensduur van minimaal tien jaar in alle weersomstandigheden. Bij deze behandelmethode is geen verdere behandeling nodig, zoals bij beitsen.
 • Als u voor een binnenvloer heeft gekozen, wordt deze ook automatisch onder druk meebehandeld.
 • Om de impregnatievloeistof zo goed mogelijk te laten indringen, worden de houten onderdelen laag voor laag gestapeld. Dit betekent dat u bij het monteren van uw tuinhuis mogelijk “lichte streepvorming” ziet (zie foto hieronder). Deze zullen na verloop van tijd vervagen.

 • Na verloop van tijd zal er vervaging van kleur optreden. Of u dit mooi vindt, is een kwestie van smaak. Om dit tegen te gaan kunt u de buitenkant van het tuinhuis behandelen met een houtolie of met verschillende kleuren.
 • Bij keteldruk impregneren worden grote hoeveelheden vloeistof onder hoge druk in het hout geperst. Omdat het hout moet drogen, is de levertijd twee weken langer.
 • De kleur van de impregneren is bruin.
 • Bij het in elkaar zetten kan het hout nog gezwollen zijn en daardoor iets moeilijker in elkaar te zetten. Het is daarom aan te raden om het hout thuis nog minstens vier weken te laten drogen. 
 • Onder druk geïmpregneerd hout kan leiden tot snellere droogscheuren.
 • Drukimpregnatie is dun gelaagd, dus het zal niet afbladderen of barsten na een paar jaar, zoals bij beits.

Opmerking: Bij het opzetten van een onder keteldruk geïmpregneerd tuinhuis of blokhut blijft één vraag vaak onbeantwoord: Waarom zit er een ruimte tussen het deur- en raamkozijn en de houten wand erboven? Dit heeft ook te maken met de drukimpregnatie van uw tuinhuis of blokhut. In dit geval moet u weten dat het hout opzwelt door vocht tijdens de keteldrukbehandeling. Deze ruimte verdwijnt na ongeveer zes weken (afhankelijk van de weersomstandigheden!). Dit kan een ruimte zijn van zelfs 6-9 cm maar  vul deze nooit op met een houten lat! Nadat u de afdeklat over de deur en het raam heeft geplaatst, zal deze ruimte praktisch niet meer zichtbaar zijn. Nadat het hout volledig is gedroogd, zijn de wandplanken zo sterk gekrompen dat de kier volledig is gedicht.

 

Behandeling van deuren en ramen

Voorbehandeling spray impregnatie

Woodpro kan ook uw ramen en deuren ook voor u voorbehandelen met een spray impregnatie. Hierbij kunt u kiezen uit vijf verschillende kleurmogelijkheden: kleurloos, wit, grafiet, bruin en lichtgrijs. Om rot en schimmelproblemen te voorkomen, moet u uw ramen en deuren binnen een jaar na de voorbehandeling beitsen. Het is belangrijk om ook de bovenkant, onderkant en zijkanten van de deuren te behandelen.

Nabehandeling met beits

Natuurlijk kunnen uw ramen en deuren ook gebeitst geleverd worden. Voor het beitsen worden ze twee keer behandelt om ze te beschermen tegen alle weersomstandigheden. Dit beschermt uw ramen en deuren 2-4 jaar lang.

Welke behandeling heeft uw voorkeur? Laat het ons weten wanneer u uw blokhut, tuinhuis of garage bestelt. Ontdek onze unieke 3D-configurator en maak uw eigen ontwerp of blader door ons uitgebreide assortiment standaard garages, blokhutten en tuinhuizen.