Woodpro
Verfbehandelingen & Impregneren

Verfbehandelingen & Impregneren

Behandel uw blokhut, garage of veranda

We raden aan om uw blokhut vóór de montage te behandelen, zowel aan de binnen- als de buitenkant, om te zorgen dat het beschermd is tegen alle weersomstandigheden. Als u dit liever niet zelf doet, doen wij het graag voor u. Het impregneren van het hout met een geschikte behandeling wordt ten zeerste aanbevolen alvorens het af te dekken met verf of beits. Er moet een vochtregulerende verf worden gebruikt die duurzaam en elastisch is en waarmee het hout kan ademen. Let er ook op dat de verf bescherming biedt tegen UV-straling. Gebruik nooit een lak aan de buitenkant.

Onze verf is afkomstig van de beroemde fabrikant Sigma, omdat hun producten voldoen aan alle vereisten voor het effectief behandelen van een veranda of blokhut. Wij leveren onze producten onbehandeld tenzij anders voorgeschreven. Het is mogelijk dat Woodpro uw product voorbehandelt voordat het aan u wordt afgeleverd. We zullen een hoogwaardig en milieuvriendelijk product gebruiken om uw gebouw voor te behandelen.

Hieronder ziet u alle verschillende opties waaruit u kunt kiezen.

Woodpro keteldruk-impregnatie

Keteldruk-impregnatie is mogelijk voor de garages, blokhutten en veranda’s gebouwd met behulp van ons blokhutconstructiesysteem. Keteldruk-impregnatie omvat het laden van het hout in een afgesloten behandelingsvat, er wordt vloeistof toegevoegd die een schimmelwerend middel en een pesticide bevat. Zodra de ketel vol is, wordt de druk opgevoerd, waardoor het vocht in het hout wordt geperst. Deze impregnatiemethode creëert een bruine afwerking. Bij druk behandeld hout vervaagt de kleur uiteindelijk tot grijs, zodat u deze niet opnieuw hoeft te behandelen of te verven. Als u de grijze kleur niet leuk vindt, kan deze gemakkelijk worden overgeschilderd.

Nadat het hout onder druk is behandeld, kan er een resterende hoeveelheid zwelling zijn en bijgevolg kunnen de verbindingen tijdens het monteren strakker zijn. Scheuren en spleten komen vaker voor bij met druk behandeld hout, maar dit is natuurlijk.

Woodpro sproei-impregnatie

We raden u aan om uw blokhut te behandelen met een gespoten impregneerbehandeling die zowel voor de binnen- als de buitenkant van het gebouw een grondlaag biedt. Deze behandeling beschermt uw blokhut tegen schimmels en rot, UV-straling en verschillende weersomstandigheden. Omdat de grondlaag voorafgaand aan de montage wordt aangebracht, hebben alle hoeken en gaten die normaal moeilijk te bereiken zijn, al een beschermende coating.

Voor deze spraybehandeling is er keuze uit vijf doorschijnende kleuren: kleurloos, wit, grafiet, bruin en lichtgrijs. Schilder u liever niet zelf? Laat uw garage of blokhut dan in onze fabriek voorbehandelen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. De structuur van de donkere kleuren wordt dan gedurende de eerste zes tot twaalf maanden beschermd en bij lichte kleuren tot ca. 6 maanden. Daarna hoeft u alleen het buitenoppervlak te schilderen.

Kiest u voor kleurloos dan is het belangrijk dat u het huis wel meteen na montage beitst.

 

 

 

 

 

 

 

Woodpro behandeling van deuren en ramen

Sproei-impregnatie

Woodpro kan uw ramen en deuren ook als voorbehandeling met sproei-impregneren. Hier kunt u kiezen uit vijf verschillende kleuropties: kleurloos, wit, grafiet, bruin en lichtgrijs. Om rot- en schimmelproblemen te voorkomen, is het noodzakelijk om binnen een jaar na de voorbehandeling uw deuren en ramen te schilderen of beitsen. Het is ook belangrijk om de boven-, onder- en zijkanten van deuren te schilderen.

Beitsen

Uw deuren en ramen kunnen natuurlijk al geverfd worden geleverd. Ze worden twee keer gesprayd voordat ze worden geverfd om ze te beschermen tegen alle weersomstandigheden. Dit beschermt uw deuren en ramen gedurende vijf tot zes jaar. Welke verfbehandeling of impregneeroptie heeft uw voorkeur?

Laat het ons weten wanneer u uw veranda, tuinhuis, blokhut of garage bestelt. Ontdek onze unieke 3D-configurator en ontwerp deze zelf of blader door ons uitgebreide assortiment.