Woodpro
Geïmpregneerde blokhut

Geïmpregneerde blokhut

Terug

Wilt u zo lang mogelijk van uw blokhut genieten dan zorgt u ervoor dat hij goed geïmpregneerd is. Impregneren draagt bij aan een goed behoud van uw huisje, en beschermt het tegen verschillende weersomstandigheden, schimmel en rot. Maat wat betekent impregneren eigenlijk? Een geïmpregneerde blokhut, is een blokhut die volledig wordt doordrenkt met impregneermiddel. Woodpro maakt gebruik van middelen waar kwaliteit en milieu centraal staan.

Impregneermiddel

Zoals hierboven al benoemd zorgt een impregneermiddel voor een duurzame en langere levensduur van uw blokhut. Woodpro raad u altijd aan om een impregneermiddel te gebruiken, voordat u het huisje gaat verven. Gaat u zelf uw blokhut impregneren, let dan goed op welk soort middel u gebruikt. Heeft u geen idee waar u moet beginnen? Dan kan Woodpro uw blokhut ook voor u impregneren. U heeft dan de keuze uit twee opties: Keteldruk-impregneren en sproei-impregneren.

Keteldruk-impregneren

Keteldruk-impregneren doen wij op alle blokhutten met het blokhut-systeem. De werking is vrij simpel. Het hout van uw toekomstige blokhut wordt in een ketel gelegd, die ketel wordt vervolgens gevuld met impregneermiddel. Dan wordt er een vacuüm gecreëerd in de ketel, en zo wordt het middel in het hout geperst. Het hout zet een beetje uit, en heeft dus iets langer nodig om te drogen, zo’n twee weken.

Het grote voordeel van deze methode is dat u het huisje hierna niet meer hoeft te behandelen. Het huisje is dus onderhoudsarm. U kunt bij ons kiezen tussen twee soorten impregneer kleuren, groen of bruin. De kleur kan iets vergrijzen in de loop van de jaren. Mocht u willen, kunt u natuurlijk gewoon over het impregneermiddel heen schilderen. Het kan voorkomen dat door de knoesten iets van water bij wind/regen doorheen kan komen. U kunt dit verhelpen door een kopse kanten sealer te gebruiken. Ook kan het zijn dat het hout een beetje krom trekt, er kunnen zo kleine scheurtjes ontstaan. Dit geeft het huisje wel een natuurlijke uitstraling.

Sproei-impregneren

Deze manier gaat heel anders. Het hout wordt niet in een ketel gelegd, maar wordt besproeid. Deze manier van behandelen is echt een voorbehandeling. Binnen een jaar moet u hier opnieuw een laag beits of verf overheen verven. U kunt bij deze methode kiezen tussen vijf kleuren: kleurloos, wit, grafiet grijs, lichtgrijs en eiken bruin. Het voordeel hiervan is dat alle delen die u na de opbouw niet meer bij kunt ook behandeld zijn.

Wilt u meer weten?

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Kijk dan eens op onze pagina onder behandelingen. Hier is extra uitgebreid uitgelegd hoe de impregneermethoden werken. Ook kunt u in onze 3D-configurator verfbehandelingen toevoegen aan uw blokhut. Zo ziet u meteen hoe de kleuren staan bij uw gewenste keuzes. Mocht het nodig zijn kunt u dus eenvoudig iets aanpassen aan het ontwerp. Mocht u dit wensen, kunnen wij uw ontwerp voor u opsturen naar een van onze dealers. Er zit er altijd een bij u in de buurt!

Om Woodpro goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.