Woodpro

Tuinhuis met overkapping

Wilt u uw tuin op de meest efficiënte manier gebruiken? Dan is een tuinhuis met overkapping de perfecte oplossing! Het tuinhuis doet perfect dienst als opbergruimte voor tuingereedschap, meubilair of iets vergelijkbaars. De overkapping biedt u de mogelijkheid en ruimte om in alle weersomstandigheden van uw tuin te genieten. Hebben wij uw interesse gewekt? Lees verder om alles te weten over een tuinhuisje met overkapping.

Een tuinhuis met veranda: de perfecte combinatie

In een tuinhuis met overkapping kunt u echt genieten van uw tuin, ongeacht de weersomstandigheden. Natuurlijk, als het echt stormt, kunt u beter in huis gaan zitten. Met een blokhut inclusief overkapping kunt u echt genieten van de tijd met uw familie: een barbecue met uw familie of vrienden wordt nog gezelliger als u in of onder uw tuinhuis zit. En weet u wat het beste is: u hoeft uw barbecue niet af te zeggen als u op de radio hoort dat het gaat regenen!

Bij Woodpro kunt u ook terecht voor een schuur met overkapping. Het schuurtje van uw tuinhuis kan ook heel nuttig zijn. Hoewel de meeste mensen deze ruimte gebruiken om er hun tuingereedschap of tuinmeubilair op te bergen, zijn er meer mogelijkheden. Waarom gebruikt u deze ruimte niet als werkplaats, of yogaruimte? U kunt er zelfs een sauna of een zwembad installeren als u dat wilt. Mogelijkheden te over met deze grote tuinhuizen, er zijn nauwelijks grenzen! Heeft u een idee wat u met uw nieuwe schuurtje met overkapping wilt doen? Neem contact met ons op, dan kunnen wij gezamenlijk de mogelijkheden bespreken!

Het hout van Woodpro

Woodpro staat voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het hout van Woodpro komt uit noordelijk gelegen Europese landen. Deze landen hebben een koud klimaat, waardoor de bomen daar langzaam groeien. Deze langzame groei zorgt ervoor dat de groeiringen dichter op elkaar staan, waardoor het hout steviger en duurzamer is. Perfect voor uw tuinschuur met overkapping!

Verschillende type daken

Wilt u een tuinhuis met overkapping, dan is het mogelijk om te kiezen tussen verschillende typen daken. Elk dak geeft een andere uitstraling aan uw tuinhuisje met veranda en heeft andere voordelen.

Een overkapping tuinhuis met plat dak

Als u kiest voor een tuinhuis met plat dak dan brengt dat ook diverse voordelen met zich mee. Wanneer een tuinhuis en overkapping een plat dak hebben, kan de ruimte maximaal benut worden en biedt het dak zelfs extra bruikbare ruimte dankzij de rechte vorm. Hoewel de naam doet denken dat het dak geheel plat is, heeft het wel een lage dakhelling. Als het dak helemaal vlak is, dan kan het regenwater namelijk niet worden afgevoerd. Platte daken hebben dus wel een lage dakhelling.

Een tuinhuis met overkapping welke een plat dak hebben geven voornamelijk een strakke, moderne uitstraling. Maakt u daarnaast gebruik van wit, grijs en zwarte tinten dan versterkt u de moderne uitstraling van uw blokhut met veranda. Wilt u een andere uitstraling creëren, dan kunt u natuurlijk ook gebruik maken van andere kleuren zoals een tuinhuis met grijze kleur, zwarte tuinhuizen of een wit tuinhuisje. Bekijk ons assortiment bestaande uit overkappingen met plat dak, kleine houten overkappingen, veranda vrijstaand en vrijstaande overkappingen ook eens voor inspiratie.

Een tuinhuis met zadeldak

Een tuinhuis met zadeldak biedt u verschillende ontwerp mogelijkheden. Waar een plat dak bijna vlak is, kunt u bijvoorbeeld bij een zadeldak de dakhelling voor een deel bepalen. U kunt hiermee bijvoorbeeld een stoere, imposante uitstraling creëren door te kiezen voor een steilere dakhelling. Vindt u een subtiele uitstraling mooier? Dan gaat u voor een minder steile dakhelling. Dankzij de eenvoudige vorm van biedt het daarnaast weinig toegang tot wind.

Vergunning voor blokhutten met overkapping?

U wilt natuurlijk niet voor verassingen komen te staan als u een tuinschuur met overkapping gaat bouwen. Het is daarom verstandig om altijd even te controleren of u een vergunning hiervoor nodig heeft. Over het algemeen heeft u geen vergunning nodig. Of u een vergunning nodig heeft voor uw tuinhuis met overkapping, ligt aan verschillende aspecten. De meeste regels als u zonder vergunning wilt bouwen gaan over de locatie en het formaat van uw tuinhuisje overkapping.

Wilt u geen vergunning nodig hebben? Dan doet u er goed aan de plaatselijke wetgeving te controleren bij uw gemeente. Ondanks dat de landelijke wetgeving in Nederland over het algemeen gelijk is, kan een gemeente hiervan afwijken. Gemeenten zijn namelijk redelijk vrij om te bepalen hoe zij hun ruimtelijke ordeningsbeleid vormgeven. Het is daarom belangrijk om even de regels van uw gemeente te controleren.

Tuinhuisje met veranda op maat

Heeft u geen tuinhuis met overkapping kunnen vinden die past bij uw wensen? Dan biedt Woodpro de mogelijkheid om zelf een ontwerp voor een veranda of overkapping op maat te maken via onze eigen 3D-configurator. De perfecte oplossing om toch uw droom-tuinhuis te vinden! Zo kunt u met behulp van de 3D-configurator onder andere een veranda met tuinhuis ontwerpen. Registratie is gratis en vrijblijvend. Na registratie kunt u uw ontwerp ook opslaan en op elk moment en overal aan uw project blijven werken. Op die manier kunt u uw ontwerp ook laten zien aan vrienden en familie!

Wilt u uw eigen ontwerp maken? Probeer dan nu onze 3D-configurator! U kunt de configurator gebruiken op een desktop of een laptop, in Firefox of Chrome. Komt u er niet helemaal uit, maar wilt u toch zelf uw hoek tuinhuis met overkapping maken in de configurator? Dan kunt u de instructies bekijken in de uitleg over onze 3D-configurator. In de configurator kunt u ook op het vraagteken symbool klikken of contact met ons opnemen.

Onze goede service houdt hier nog niet op! Bent u namelijk niet zo handig of creatief in de configurator, maar hebt u wel een beeld van hoe uw tuinhuis hoek met overkapping eruit moet zien? Dan kunt u ook een maatwerkaanvraag bij ons indienen. Woodpro is een ‘pro’ als het gaat om maatwerk. Wilt u een vrijblijvend ontwerp op maat? Stuur dan uw maatwerkaanvraag in en wij sturen vervolgens uw aanvraag door naar uw dichtstbijzijnde dealer. Hij zal contact met u opnemen over hoe hij u kan helpen!

Uw eigen tuinhuis met veranda

Hebben wij uw nieuwsgierigheid gewekt en wilt u graag een houten tuinhuis met overkapping? Neem dan eens een kijkje in ons grote assortiment houten tuinhuizen en laat u inspireren!