Woodpro
Hout van Woodpro

Hout van Woodpro

Terug

Hoogwaardig hout uit Noord-Europa

Woodpro gebruikt vurenhout van de beste kwaliteit voor zijn garages, priëlen en blokhutten. Het hout is afkomstig uit Noord-Europese landen met koude klimaten. De bomen groeien daar langzaam, dankzij de koude temperaturen. Dit betekent dat de groeiringen dichter bij elkaar liggen, wat resulteert in stabieler en duurzamer hout. Houtkrimp wordt geminimaliseerd door het gebruik van speciale droogkamers, die het hout drogen tot een vochtgehalte van ongeveer 14% -16%. We zagen alle houten componenten zelf om ervoor te zorgen dat ze precies bij elkaar passen.

De hoekverbindingen van onze blokhutten en garages zijn zeer water- en windbestendig.

Maak uw blokhut weerbestendig

Voordat u uw tuinhuis of blokhut monteert, is het belangrijk om de houten balken te behandelen met een geschikt vochtregulerend houtbeschermingsmiddel. De enige manier om alle hoeken en gaten te bereiken, is door dit vóór de montage te doen.

Dit moet ook in gedachten worden gehouden bij het bestellen van verf. Probeer een vochtregulerende verf te gebruiken die ook uw hout beschermt tegen UV-straling.

Als u liever wilt dat het gebouw wordt voorbehandeld voordat het bij u wordt afgeleverd, is dit geen probleem. Met Woodpro kan uw hout in onze fabriek worden voorbehandeld. Het hout wordt de eerste 6-12 maanden beschermd.

Keteldruk-impregnatie is mogelijk voor de garages, blokhutten en veranda’s . Keteldruk-impregnatie omvat het laden van het hout in een afgesloten behandelingsvat, er wordt vloeistof toegevoegd die een schimmelwerend middel en een pesticide bevat. Zodra de ketel vol is, wordt de druk opgevoerd, waardoor het vocht in het hout wordt geperst.  Ramen en deuren worden niet keteldruk geïmpregneerd. U kunt er echter voor kiezen deze voor te laten behandelen of compleet gelakt te laten leveren. De ramen en deuren zijn geverfd met een hoogwaardige verf van de fabrikant Sigma.

Natuurlijk hout

Met ons hout zorgen we ervoor dat het zo duurzaam mogelijk is door de krimp en de uitzetting van het hout tot een minimum te beperken, wat meestal wordt veroorzaakt door atmosferische omstandigheden. U moet echter in gedachten houden dat de natuurlijke groeiringen, knopen, kleurverschillen, groei en variaties worden veroorzaakt door de natuurlijke variatie van de boom.

Bomen hebben een natuurlijke uitstraling en dat maakt ze zo speciaal en rustgevend.

We zorgen voor onze omgeving

We zorgen met name voor onze omgeving door houtafval en restafval tot een absoluut minimum te beperken. Bovendien zijn al onze tuinhuizen, priëlen en blokhutten volledig recyclebaar en voor elke boom die we gebruiken voor een van onze garages of blokhutten planten we gemiddeld 1,2 nieuwe bomen terug. Bovendien zijn al onze houtleveranciers ook PEFC- en FSC-gecertificeerd.