Woodpro

Grote tuinhuizen

Heeft u een lege of kale plek in uw tuin en wilt u deze graag opvullen? Bent u op zoek naar een plek waar u al uw tuinspullen kunt opbergen? Of bent u op zoek naar een tuinkantoor, yoga studio of atelier? Dan bent u bij Woodpro aan het goede adres, wij bieden een groot assortiment aan tuinhuizen en blokhutten. Al onze producten zijn ook nog eens helemaal naar uw wensen aan te passen met de 3D-configurator. Een groot tuinhuis of grote blokhut heeft een boel voordelen. Heeft u bijvoorbeeld vaak gasten over? Dan is het ombouwen van de grote blokhut tot een gastenverblijf een goed idee. U kunt hier dan niet alleen gasten laten verblijven, maar ook verjaardagen vieren of bijvoorbeeld een high tea organiseren. Een groot tuinhuis met veranda past perfect in iedere tuin!

Groot tuinhuis met overkapping

Een overkapping aan uw tuinhuis zorgt ervoor dat u nog meer ruimte kunt benutten. U kunt met een overkapping ook alle seizoenen in uw tuin zitten. U vergroot dus als ware uw binnen en buiten leefruimte.

In de warmere periodes van het jaar biedt een overkapping een verkoelende schaduw. Maar ook als het regent kunt u natuurlijk onder de overkapping zitten. U kunt uw tuin dan ook eens van een andere kant bekijken! Mocht het nou echt te koud worden om van uw overkapping te kunnen genieten, kunt u natuurlijk gewoon in uw grote blokhut gaan zitten!

Een groot houten tuinhuis

Woodpro heeft al vele jaren ervaring in het bouwen én ontwerpen van houten tuinhuizen. Een groot houten tuinhuis van Woodpro is een duurzame, het hout gaat lang mee, en comfortabele keus. Het hout dat gebruikt wordt bij Woodpro is eersteklas vurenhout, dit hout groeit in noordelijk gelegen landen waar het klimaat een stuk kouder is. Hierdoor groeit de boom langzamer en krijgt het hout sterkere jaarringen, en ringen met meer structuur.

Isoleren van uw grote tuinhuis

Bij Woodpro kunt u het dak van uw tuinhuis laten isoleren. Hierdoor blijft er een groot gedeelte van de warmte in uw tuinhuis en wordt het minder snel koud. Ook kunt u bij Woodpro kiezen voor de aanlegging van een vloer. Dit helpt ook goed mee aan het behoud van warmte in uw blokhut groot.

Zelf uw grote tuinhuis ontwerpen

Het ontwerpen van uw grote tuinhuis gaat gemakkelijk met onze 3D-configurator. In een paar simpele stappen bouwt u uw goedkope tuinhuis of goedkope blokhut geheel naar wens op. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor verschillende daken, het aantal ramen en deuren en welke behandeling uw tuinhuis moet krijgen. Laat u het tuinhuis voor impregneren of niet? Kies ook voor de kleur die het beste bij uw wensen past. Zoals wit, grijs, zwart en meer.

Veelgestelde vragen

In Nederland mag je zonder vergunning tot 50% van je tuin bebouwen als deze kleiner is dan 100 m². Voor tuinen groter dan 100 m² gelden specifieke regels voor het plaatsen van een groot tuinhuis. In Vlaanderen mag je een grote tuinhuis tot 40 m² plaatsen zonder vergunning, onder voorwaarden zoals hoogte en afstand tot de perceelsgrens. Raadpleeg altijd je gemeente voor lokale regelgeving over grote tuinhuizen.

De prijs van een tuinhuis met overkapping varieert sterk afhankelijk van de grootte, materiaalkeuze en ontwerp. Kleine schuurtjes met overkapping kunnen beginnen bij ongeveer €1.000, terwijl grote tuinhuizen met overkapping of een tuinhuis in grijze en witte kleuren aanzienlijk duurder kunnen zijn. Het exacte bedrag hangt af van specifieke specificaties en leveranciers.

Ja, je kunt in sommige tuinhuizen, zoals blokhutten wonen, maar dit is meestal afhankelijk van lokale bouwvoorschriften en het ontwerp van het tuinhuis. Grote tuinhuis om in te wonen die zijn ontworpen als woonruimtes kunnen geschikt zijn om permanent in te wonen, maar het is belangrijk om de plaatselijke wetgeving en bouwvergunningen te raadplegen voordat je dit overweegt.