Woodpro

Tuinhuis als tuinkantoor

Er zijn verschillende redenen waarom thuiswerken in een tuinhuis een goed idee kan zijn. Ten eerste biedt een tuinhuis een afgesloten en rustige ruimte waar je je kunt concentreren op je werk zonder afleidingen van het huishouden of huisgenoten. Daarnaast is een tuinhuis een scheiding tussen werk en privé, waardoor je beter in staat bent om werk en ontspanning van elkaar te scheiden. 

 

In ons assortiment kunt u terecht voor tuinkantoor bouwpakket! Met dit bouwpakket bouwt u een mooie werkplek in de tuin.

Tuinhuizen, blokhutten en garages – het begin

40 jaar geleden is Woodpro opgericht door Bertus Wuestman, hij werkte toen nog voor zijn vader als rietdekker. De klanten vroegen al snel niet alleen om rieten daken, maar ook hadden ze interesse in het kopen van een tuinhuis of blokhut.

Hierna is het snel gegaan en ondertussen is Woodpro niet alleen actief op de Nederlandse markt, maar ook internationaal! Wij bieden een breed scala aan ontwerpen en bieden wij de flexibiliteit om aan individuele behoeften te voldoen.

Met andere woorden, maatwerk is voor ons geen probleem! Onze goedkope tuinhuizen zijn gemaakt van de beste kwaliteit en dit voor een betaalbare prijs. Zo kunt u uw tuinhuis als kantoor gebruiken. Maar u kunt bij ons ook terecht voor een tuinkantoor met overkapping.

Ook bieden wij verschillende belangrijke functies zonder meerprijs. U kunt daarover hier meer lezen.

Houten tuinhuis als kantoor

Bij Woodpro staat kwaliteit en klanttevredenheid voorop. Daarom maken wij alleen gebruik van eerste klas vurenhout. Dit hout is afkomstig uit Noord-Europese landen met een koud klimaat. Het verschil met warme klimaten, is dat een koud klimaat, met koude temperaturen, zorgt voor een langzame groei van de boom.

Dit betekent dat de jaarringen dicht bij elkaar liggen. Hierdoor heeft het hout meer structuur en is het sterker en stabieler.

Bouwsysteem

U vraagt zich misschien af: “Hoe wordt zo’n kantoor tuinhuis dan opgebouwd?”. Woodpro bouwt met het populaire en klassieke blokhut-bouwsysteem. Waarschijnlijk kent u dit bouwsysteem van andere tuinhuisjes, want het systeem is erg goed te herkennen aan de overlappende hoekverbindingen. Deze hoekverbindingen zorgen ook voor de klassieke en landelijke uitstraling.

De messing- en groefbalken passen precies in elkaar. Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen zijn de hoekverbindingen wind- en waterbestendig. De uiteinden van de hoekverbindingen zijn diamantkoppen, en wij bieden de tuinkantoren aan in twee verschillende diktes: 28mm en 44mm.

De behandeling van uw tuinkantoor

Wij zullen u altijd aanraden om voordat u het tuinkantoor gaat monteren, het kantoor te behandelen met een impregneermiddel. Als u dit liever niet zelf doet, doen wij het graag voor u.

U kunt bij ons kiezen uit twee verschillende soorten methodes: Keteldruk-impregnatie en sproei-impregnatie.

Keteldruk-impregnatie

In deze methode wordt het hout van uw tuinkantoor in een afgesloten behandelingsvat geladen. In dit vat wordt een vloeistof toegevoegd die schimmelwerend en een pesticide bevat. Zodra de ketel vol is wordt de druk opgevoerd en hierdoor perst het vocht zich in het hout. Het tuinkantoor is hierna onderhoudsarm.

De afwerking van deze methode geeft een bruine kleur, en na verloop van tijd vervaagt het tot een grijze kleur. Mocht u dit geen mooie kleur vinden kan het gemakkelijk overgeschilderd worden met een andere kleur.

Wij raden u aan om een vochtregulerende verf te gebruiken, die duurzaam en elastisch is. Hierdoor kan het hout ademen. Onze producten voldoen aan alle vereisten voor het effectief behandelen van een tuinkantoor.

Let op, nadat het hout onder druk behandeld is kan er een resterende hoeveelheid zwelling zijn. Als bijgevolg kunnen de verbindingen tijdens het monteren strakker zijn. Een natuurlijk effect van met druk behandeld hout is het voorkomen van scheuren en spleten.

Sproei-impregnatie

Met deze methode wordt uw tuinkantoor bespoten met een impregneer behandeling, die zowel voor de binnen- als buitenkant van het tuinkantoor een grondlaag biedt.

De grondlaag beschermt uw kantoor tegen schimmel, rot, UV-straling en verschillende weersomstandigheden. De grondlaag wordt voor montage aangebracht waardoor alle hoeken en gaten bedekt zijn met een beschermende coating.

U kunt bij deze behandeling kiezen uit vijf verschillende kleuren: kleurloos, wit, grafiet, lichtgrijs en bruin. Het is de bedoeling dat u deze laag binnen een jaar opnieuw beitst of verft.

Hoe ontwerpt u uw eigen tuinkantoor

Bent u helemaal klaar met werken aan de keukentafel, of in dat krappe kantoortje op zolder? Ontwerp dan uw eigen tuinkantoor met onze 3D-configurator, heel gemakkelijk in zes stappen.

  1. U kiest de maten, bijvoorbeeld de maat van dat lege hoekje in uw tuin.
  2. U kiest hierna tussen twee soorten daken: het platte dak of een zadeldak. Hierin kiest u wat u het mooiste vind staan bij uw huis, tuin én tuinhuis.
  3. Vervolgens kiest u voor hoeveel ramen en deuren u wilt in uw tuinkantoor. Het fijne aan kiezen hoeveel ramen u wilt is dat u zo veel daglicht kunt creëren. Daglicht is een factor die vaak vergeten wordt, maar absoluut belangrijk is voor het thuiswerken.
  4. De volgende stappen zijn de behandeling en het toevoegen van extra’s zoals een vloer of isolatie. Over de behandeling heeft u waarschijnlijk hierboven al een boel gelezen. De extra opties staan allemaal beschreven op deze pagina.
  5. In de laatste stap ziet u een overzicht van de gekozen opties, de afmetingen en een prijsoverzicht incl. BTW. U kunt in deze stap ook kiezen om het ontwerp in te sturen, er wordt dan vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze dealers.

Veelgestelde vragen

De kosten voor het creëren van een kantoor in de tuin variëren sterk afhankelijk van de grootte, kwaliteit van de bouwmaterialen. Over het algemeen kun je verwachten dat een werkplek in de tuin begint bij enkele honderden euro’s voor een eenvoudige, niet-geïsoleerde werkplek. Voor een op maat gemaakt tuinhuisje werkplek in de tuin kunnen de kosten oplopen tot duizenden euro’s. Het is raadzaam om offertes aan te vragen om een nauwkeurige prijs te krijgen die past bij jouw specifieke behoeften en budget.

De kosten per vierkante meter voor een tuinkantoor met een werkplek in de tuin variëren sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de materialen, de mate van isolatie, de elektrische voorzieningen en eventuele extra’s zoals sanitair of verwarming. Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten per vierkante meter voor een tuin werkplek.

Of je een vergunning nodig hebt voor een tuinkantoor werkplek in de tuin hangt af van de lokale bouwvoorschriften en de specifieke kenmerken van het tuinkantoor. In veel gevallen zijn kleine tuinhuisjes met een werkplek in de tuin vrijgesteld van vergunningen als ze onder een bepaalde grootte blijven, bijvoorbeeld 30 vierkante meter, en voldoen aan andere plaatselijke vereisten.