Woodpro
Blokhut met plat dak

Blokhut met plat dak

Terug

Bij Woodpro heeft u keuze uit twee verschillende soorten daken. Een plat dak en een zadel dak. Blokhutten met een plat dak zijn haast niet meer weg te denken uit de tuinen. Ze zorgen voor een moderne uitstraling en zijn ook nog eens erg makkelijk in gebruik. Bent u geïnteresseerd in een blokhut met een plat dak, dan bent u hier aan het goede adres! Lees hieronder meer over het platte dak bij Woodpro, en alle voordelen die hier aan verbonden zijn.

TP47o van Woodpro is een tuinhuis met een plat dak. Dit tuinhuis heeft aan de rechterkant een ruim terras met veel zit plek.

Een plat dak van Woodpro

De meest voorkomende dak type bij blokhutten is het platte dak. Ook zie je dit terug bij overkapping zoals veranda’s met een plat dak. Woodpro. De reden hiervoor is dat het dak vrij gemakkelijk te plaatsen is bij het opbouwen van uw blokhut. Het dak bestaat uit één groot draagvlak waar het tuinhuis mee bedekt wordt. Dit zorgt ervoor dat uw dak goed beschermt is tegen alle weersomstandigheden en dat het dak langer mee gaat. De EPDM-dakbedekking is niet alleen zeer goed bestand tegen UV-straling, het is ook een duurzaam materiaal. Het vereist minimale zorgen en heeft een levensduur van wel 50 jaar volgens het SKZ-testinstituut. De dakbedekking bestaat uit één plaat voor makkelijke installatie.

Een plat dak is ook fijn voor het uitzicht. Zadeldaken hebben soms het probleem dat ze het uitzicht verstoren, door de hoge punt op het dak. Platte daken hebben dit niet.

Woodpro: Platte daken met EPDM-paket

Waterafvoer bij een plat dak

Waterafvoer is erg belangrijk bij een blokhut met plat dak. Zorgt u niet voor een goede afvoer dan kan dit schade aan de blokhut veroorzaken. Wij adviseren dus altijd om een regenpijp aan de drainage te monteren die het water gemakkelijk naar de grond leidt. 

Bekijk een 3D voorbeeld in onze configurator

Mocht u interesse gekregen hebben in een blokhut met plat dak of een houten overkapping met een plat dak, bekijk dan een 3D voorbeeld in onze configurator. U kunt in deze 3D-configurator uw huisje helemaal naar eigen wens ontwerpen. U kunt hier dus ook kiezen voor een plat dak of een zadeldak. U ziet dan ook of bij uw ontworpen huisje een plat dak mooi staat, of dat u toch moet kiezen voor het andere dak.