Woodpro
Blokhut op maat

Blokhut op maat

Terug

Al enige tijd aan het twijfelen over de aankoop van een blokhut? Een blokhut op maat kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een tuinkantoor, een fitnessruimte of zelfs een kledingkast. Ook worden de blokhutten steeds vaker gebruikt puur als overkapping voor een jacuzzi. Bij Woodpro heeft u de keuze uit heel veel verschillende blokhutten en tuinhuizen. De mooiste blokhutten op maat vindt u bij Woodpro!

     

Houten blokhutten

Het voordeel van blokhutten (op maat) van Woodpro is dat ze makkelijk te onderhouden zijn en dat hout voor een isolerende werking kan zorgen. Daarbij staat een blokhut van hout vaak mooier in een tuin omdat het een natuurproduct is.

Wij werken graag met hout omdat dit een bewerkbaar natuurlijk materiaal is dat warmte en gezelligheid uitstraalt. Materialen zoals kunststof en steen hebben daarbij een killere look. Als u een houten blokhut of tuinhuis goed onderhoud zullen de kleuren mooi blijven en niet gaan vervagen. Een keteldruk geïmpregneerd tuinhuis daarentegen hoeft alleen behandeld te worden als u dat mooier vindt. Als u de geïmpregneerde blokhut in de natuur wilt laten opgaan door het hout niet te behandelen, waar de kleur juist vervaagd, zal deze toch 10-15 jaar meegaan.

Hoe groot mag een blokhut zijn?

In veel gevallen kunt u een blokhut plaatsen zonder vergunning. Het eerste wat u moet vaststellen is het doel van de blokhut. Gaat deze functioneren als thuiskantoor, fitnessruimte, of wilt u er een extra slaapplek van maken? Afhankelijk van het doel heeft u namelijk wel of geen vergunning nodig. Er is geen eenduidig antwoord te geven, hoe groot een blokhut mag zijn, dit is namelijk per situatie verschillend. De omvang van een blokhut zonder vergunning is bijvoorbeeld afhankelijk van de grootte van uw tuin. Als u van plan bent om de blokhut te gebruiken als woning is hiervoor wel altijd een vergunning nodig. Deze kunt u eenvoudig aanvragen bij de gemeente waar u in woont. 

Wat kost een op maat gemaakt tuinhuis?

Iedere tuin heeft, als u het ons vraagt, een blokhut nodig. De prijs van een maatwerk blokhut is afhankelijk van de afmetingen, fundering en isolatie. Met onze ruime keuze aan stijlen en afmetingen kunt u een eigen blokhut geheel naar wens laten maken. Onze breedte en diepte afmetingen beginnen bij 150 cm. Kies de gewenste afmetingen, in stappen van 50 cm, en ontwerp uw eigen blokhut.

Uw blokhut op maat met onze 3D-configurator

Uw eigen blokhut maken? Met onze 3D-configurator kunt u uw eigen blokhut of tuinhuis op maat ontwerpen. Kiest u voor een blokhut inclusief overkapping of toch liever zonder? U wordt door middel van enkele eenvoudige stappen door de hele configuratie geleid en komt uiteindelijk uit bij uw perfecte ontwerp. Ook is het mogelijk om naast de stappen heel duidelijk uw ontwerp 3D te kunnen volgen/bekijken. Door onze vele opties kunt u vele keuzes maken en kunt u een blokhut compleet op maat maken en de kleur kiezen die u het mooist vindt. zo hebben wij bijvoorbeeld tuinhuizen met een grijze kleur, maar ook met een witte, zwarte en houten kleur.