Woodpro
Veranda op maat

Veranda op maat

Terug

Een of veranda op maat wie wil dat nou niet? Er zijn vele verschillende opties waar u aan kunt denken, u zou de veranda aan uw huis kunnen plaatsen, ook zou de veranda vrijstaand in uw tuin geplaatst kunnen worden of toch liever tegen de schuur aan? Genoeg opties!

Maar waar moet u nu aan denken en wat zijn andere obstakels die u niet over het hoofd mag zien? U leest alles over een houten overkapping op maat, zoals een veranda, hieronder.

Houten veranda op maat, wat zijn de opties?

Wanneer u zit te twijfelen om een houten veranda op maat te laten maken moet u eerst gaan nadenken over een aantal belangrijke aspecten. Denk bijvoorbeeld aan een vergunning, het ontwerp, de ruimte, de inrichting en de verschillende kleuren. Dit zijn de opties die we gaan bespreken. Omdat er aan zoveel feiten gedacht moet worden is het gemakkelijk om even de belangrijkste feiten uit te lichten en te vermijden.

Een vergunning

Het zou kunnen dat wanneer u een veranda op maat wilt plaatsen u hier een vergunning voor nodig heeft. Een bouwvergunning is soms echt noodzakelijk, het is lang niet altijd zo maar de kans is groter wanneer u een veranda aan de voor of zijkant van uw huis wilt gaan plaatsen. Het is daarom altijd verstandig om even te checken bij u gemeente of een vergunning nodig is of dat het niet nodig is, dit kan per gemeente best veel verschillen.

Het ontwerp

Wanneer u denkt aan een veranda, overkapping of tuinhuis op maat laten maken komt u vaak automatisch uit bij onze 3D-configurator op de site. De 3D-configurator helpt u door middel van eenvoudige stappen door een configuratie heen. Dit houdt in dat iedere stap duidelijk uitgelegd staat en dat u bij alle opties waar u uit kunt kiezen op een i kunt drukken voor meer informatie. Een veranda op maat kunt u dus compleet zelf ontwerpen!

Het begint allemaal met de keuze voor het type veranda wat u wilt gaan creëren, een vrijstaande of een houten veranda op maat. Hierna kunt u gaan kiezen tussen de wanddiktes van uw veranda op maat. Wilt u deze in 28 mm of in 44 mm? De tweede keuze is wat voor soort palen u wilt aan uw veranda op maat, palen van 9×9 cm of hoekprofielen. Dan gaat u naar het daktype, wilt u een veranda met een plat dak of zadeldak? U kunt kiezen voor de kleur van de shingles op uw veranda op maat. Zie hier een voorbeeld van een witte veranda.

Dan komen er een paar gemakkelijkere keuzes! Het type ramen en deuren. Wilt u enkele deuren, dubbele deuren of toch garage deuren. Wanneer u één van deze keuzes selecteert krijgt u nog enkele opties waar u dan uit kunt kiezen. Bij de ramen en deuren is dat ook het geval. Kies uw ramen en deuren in uw ontwerp. 

De behandeling beschermd dan de veranda op plekken waar je na installatie niet meer bij kunt. Ook kunt u dan nog kiezen voor extra verf en een binnenvloer in uw veranda op maat.

De ruimte, inrichting en de verschillende kleuren

De ruimte en inrichting, waar gaat u uw veranda op maat uiteindelijk plaatsen? Wordt het een vrijstaande veranda op maat in uw tuin of een houten veranda op maat tegen u huis aan? Deze keuze is voor iedereen verschillend. Ook de inrichting is een belangrijk aspect van uw veranda op maat. Denk hierbij aan de gecombineerde kleuren van het meubilair en van uw veranda. Het moet toch goed gaan matchen als u naar buiten kijkt vanuit uw keuken of woonkamer. Het beeld wat u creëert op het eerste gezicht is voor veel mensen vaak erg belangrijk. Wacht dus niet langer en start direct met het maken van uw eigen veranda!

Twijfelt u steeds meer om over te gaan op de aankoop van uw veranda maar heeft u ook nog geen duidelijk beeld van alles? Neem dan gerust contact op of bekijk alle verdere mogelijkheden op onze website!