Woodpro

Stijl van een witte veranda voor uw tuin

Een witte veranda geeft een prachtige heldere stijl aan uw tuin. Stel u eens voor een mooie witte veranda en een aantal mooi gekleurde bloemen ernaast. Stijlvol, tijdloos en een fijne toevoeging aan uw leven. Geen snelle verplaatsingen meer tijdens een onverwachte regenbui, geen terras vol met bladeren en een goede schaduwplek in de zomer. Woodpro heeft al jaren ervaring in het produceren van blokhutten, veranda’s en tuinhuizen. Wij hebben het volledige productieproces in eigen handen, van het ontwerpen tot het leveren. Bent u nog op zoek naar een witte veranda? Zoek dan niet verder en kies uit ons brede assortiment, of ontwerp uw eigen overkapping in onze 3D-configurator.

Waarom kiezen voor een witte veranda?

Veranda’s kunnen gebouwd worden met verschillende materialen. Bij Woodpro maken wij uitsluitend gebruik van hout, dit omdat de mogelijkheden eindeloos zijn qua formaten, kleuren en vormen. Ons hout komt uit Noord-Europese landen met een koud klimaat. Door dit koude klimaat en de koude temperaturen groeien de bomen langzamer. Hierdoor krijgen ze jaarringen die dichter op elkaar zijn gegroeid. De boom krijgt zo een sterkere structuur en is duurzamer.

Duurzaamheid is heel belangrijk voor ons, daarom maken wij uitsluitend gebruik van FSC- en PEFC-gecertificeerd hout. Ook planten wij voor elke gekapte boom, 1,2 boom terug. Dit betekent dat we in totaal 12 bomen per 10 gekapte bomen herplanten.

Kleurbehandelingen voor uw witte veranda

Wij zullen u altijd aanraden om uw tuinhuis of veranda te laten behandelen met een impregneermiddel. Dit verlengt de levensduur van uw veranda en beschermt het tegen verschillende soorten weersinvloeden. Doe dit altijd voor de montage, zodat elk plekje bedekt is.

Mocht u dit liever niet zelf doen, kunnen wij dit ook voor u doen!

Na het impregneren is het verstandig om de veranda af te werken met verf of beits. Bij Woodpro maken we gebruik van een vochtregulerende verf die duurzaam en elastisch is, zodat het hout kan ademen. Ook is het huisje met deze verf beschermd tegen UV-straling. Wij maken gebruik van het merk Sigma, hun producten voldoen aan alle vereisten voor het effectief behandelen van een veranda.

Onze producten worden onbehandeld geleverd, tenzij anders voorgeschreven. Bij Woodpro kunt u uit twee impregneer methodes kiezen:

Keteldruk-impregnatie

Bij deze methode wordt het hout in een afgesloten behandelingsvat geladen, waar er vervolgens een vloeistof wordt toegevoegd die een schimmelwerend middel en een pesticide bevat.

De druk wordt vervolgens opgevoerd zodat het vocht in het hout wordt geperst. Deze methode creëert een bruine afwerking. Vindt u dit niet mooi kan dit gemakkelijk overgeschilderd worden.

Sproei-impregnatie

We raden u aan om uw blokhut te behandelen met een gespoten impregneerbehandeling die zowel voor de binnen- als de buitenkant van het gebouw een grondlaag biedt. Deze behandeling beschermt uw blokhut tegen schimmels en rot, UV-straling en verschillende weersomstandigheden. Omdat de grondlaag voorafgaand aan de montage wordt aangebracht, hebben alle hoeken en gaten die normaal moeilijk te bereiken zijn, al een beschermende coating.

Voor deze spraybehandeling is er keuze uit vijf doorschijnende kleuren: kleurloos, wit, grafiet, bruin en lichtgrijs.

U hoeft hierna alleen zelf binnen 12 maanden het buitenoppervlak nogmaals te schilderen.