Woodpro
Luxe blokhut voor uw tuin

Luxe blokhut voor uw tuin

Terug

Een luxe blokhut, of een luxe tuinhuis in de tuin begint meer en meer populair te worden. Veel mensen werken thuis en hebben meer tijd om in de tuin te werken of te zitten. Een overkapping wordt al snel aan gedacht wanneer men gaat nadenken over een beschutte zitplek in de tuin. Maar een blokhut kan hierbij nóg handiger zijn. Zo kunt u een luxe blokhut gebruiken als fijne en beschutte zitplek in de tuin, maar ook als gastenhuisje, een extra slaapkamer of tuinkantoor. Er zijn verschillende mogelijkheden voor blokhutten met overkapping en blokhutten zonder overkapping.

Kwaliteit

Bij Woodpro staat kwaliteit voorop. Wij maken uitsluitend gebruik van een duurzame en eerste kwaliteit hout, namelijk vurenhout. Het hout van deze bomen heeft een sterke structuur en jaarringen die dicht op elkaar groeien. Dit komt door het koude klimaat waarin de bomen staan. Ze groeien voornamelijk in noordelijk gelegen landen, in deze landen is het automatisch al kouder dan bijvoorbeeld in Nederland.

Met ons blokhut-systeem maken wij gebruik van dit hout. Het hout wordt in droogkamers 14-16% teruggedroogd, wat vervormingen in het hout voorkomt. Vervolgens wordt in onze fabriek het hout op maat gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de onderdelen precies in elkaar passen. Hierdoor krijgt uw blokhut de luxe uitstraling die u van ons kunt verwachten.

(Kleur)behandelingen

28006 is een kleine blokhut met een platdak

De uitstraling van een luxe blokhut wordt niet alleen bepaald door het bouwsysteem en het soort hout waar de blokhut mee gebouwd wordt. Ook de kleur is een belangrijke factor voor het moderne en luxe aanzien van uw blokhut.

Uw blokhut krijgt een boel weersinvloeden te verwerken gedurende de jaren dat hij in uw tuin staat. Regen, sneeuw en veel zonlicht zijn een aantal van deze invloeden. Het is dus verstandig om uw blokhut goed te (laten) behandelen. Woodpro kan de blokhut voor u al in de fabriek laten behandelen, zo is uw blokhut dus al goed beschermt bij de aflevering.

Wij maken gebruik van twee soorten behandelingsmethoden: Keteldruk-impregneren en sproei-impregneren. Bij de keteldruk impregneermethode wordt uw blokhut door middel van hoge druk in een ketel behandeld. Het hout van uw blokhut gaat een grote ketel in, die vervolgens gevuld wordt met het middel. Met behulp van een vacuüm perst de ketel het middel diep in het hout. De levertijd wordt hiermee wel twee weken verlengd omdat het hout langer nodig heeft om te drogen. Uw huisje is hiermee wel volledig beschermd.

De sproei methode werkt als volgt: het hout van uw luxe blokhut wordt volledig ingesproeid met een impregneermiddel, dit middel werkt tegen rot, schimmel en weersinvloeden. Met deze methode moet u wel binnen 12 maanden het huisje opnieuw behandelen. Het fijne aan deze methode is dat de sproei methode wordt aangebracht voordat het huisje is gemonteerd, zodat alle moeilijk te bereiken plekjes een goede grondlaag hebben.

Maatwerk

Niets straalt meer luxe uit dan maatwerk. Hiervoor heeft Woodpro een handige tool ontworpen. Een 3D-configurator waarin u zelf de afmetingen, (verf)behandelingen, ramen & deuren, het daktype en meer bepaald.

Zo heeft u bijvoorbeeld keuze uit verschillende soorten ramen en deuren, die allemaal geleverd worden met dubbel glas. Ook krijgt u bij de deuren chroomkleurige geveerde grepen, voorzien van een cilinderslot dat voldoet aan de EU-normen. Daarnaast kunt u ook een binnenvloer bestellen voor uw luxe blokhut.

Heeft u meer vragen over de tuinhuizen en blokhutten van Woodpro, neem dan contact op met een van onze dealers!

Wilt u meer lezen over de 3D-configurator, klik dan hier!

 

Bekijk ook andere opties in ons assortiment zoals een goedkope blokhutkleine blokhut en grote blokhut.