Woodpro

Kleine blokhutten

Een kleine blokhut kan een fijne toevoeging zijn aan uw tuin. Het mooie aan zo’n blokhut is dat hij in zo goed als elke tuin past! Heeft u een klein hoekje vrij, of wilt u gewoon zoveel mogelijk groen in uw tuin houden dan is een klein formaat perfect. Een kleine blokhut is geschikt voor tuinmaterialen, grasmaaiers en andere machines, fietsen of als extra opslag. Woodpro heeft al ruim 40 jaar ervaring in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van tuinhuizen en blokhutten. Bent u op zoek naar een kleine blokhut, eventueel met kleine houten overkapping? Zoek dan niet verder!

 

Voordelen kleine blokhut

Hierboven noemden we het al even kort, maar een kleine blokhut heeft veel voordelen. Zo neemt het weinig ruimte in in de tuin en houdt u dus veel groen, en meer plek om te zitten.

U kunt droog, veilig en handig uw tuingereedschap, tuin apparaten en elektrische fietsen opbergen, of de blokhut zelfs gebruiken als extra opslag voor meubels, dozen of andere spullen.

Opslag is de blokhut niet alleen handig voor. Bent u veel aan het thuiswerken en zoekt u nog een geschikte plek, is de keukentafel niet handig of wordt u vaak gestoord door uw kinderen of andere mensen? Een kleine blokhut is perfect geschikt als tuinkantoor! Creëer een fijne plek waar u uw bureau kunt neerzetten, en eventueel een grote stoel voor als u een moment pauze neemt.

Blokhut-systeem

Het blokhut-systeem is het meest bekende bouwsysteem wat betreft tuinhuizen en blokhutten. U kunt het herkennen aan de overlappende hoekverbindingen. Het systeem kan voor een klassieke en landelijke uitstraling zorgen, maar dit hoeft niet. Het kan ook juist heel modern zijn. De messing- en groefbalken passen perfect in elkaar. Hierdoor is het systeem wind- als waterbestendig.

Ook kunt u uit twee soorten wanddiktes kiezen. 28mm en 44mm. De uiteinden van deze hoeken zijn afgewerkt als diamantkoppen.

Binnenvloer

Wij bieden u ook de mogelijkheid om uw kleine blokhut uit te rusten met een binnenvloer, zodat u uw blokhut ook als tuinkantoor kunt gebruiken. De binnenvloer bestaat uit een 19mm dikke, met messing, groef bekleden houten planken die behandeld zijn met de keteldruk-impregneermethode.

Daken

U heeft de keuze bij Woodpro tussen een plat dak en een zadeldak. U kunt de dakbedekking optioneel bijbestellen. Bij het platte dak is dat een EPDM-dakbedekkingsset, en bij het zadeldak krijgt u dakshingles.

Meer informatie?

Bent u er nog niet helemaal uit? Lees dan onze checklist voor het kopen van een tuinhuis of blokhut. Hier kunt u alle punten vinden waar u op moet letten wanneer u een kleine blokhut gaat kopen.

Vervolgens kunt u een blokhut uit ons assortiment kiezen, zoals goedkope blokhutten, óf zelf een blokhut op maat samenstellen in onze 3D-configurator. De configurator werkt heel simpel. U doorloopt een aantal stappen waar u keuzes maakt zoals hierboven besproken en bijvoorbeeld extra ramen en deuren toevoegt. Ook kan u uit verschillende kleuren kiezen. Bijvoorbeeld een wit tuinhuis of een zwart tuinhuis. Ontwerp zo uw eigen tuinhuis die voldoet aan uw wensen.