Woodpro

Houten overkapping met plat dak

Een houten overkapping met een plat dak is van meerwaarde voor uw huis en tuin. U kunt altijd uit de zon én droog zitten, is het u wel eens overkomen dat u buiten zit en er opeens een plens water uit de lucht valt? Met een houten veranda zal u dat in elk geval niet meer overkomen. Ook in de herfst heeft u hier een boel profijt van, uw terras zal nooit helemaal bedekt zijn met gevallen bladeren. Als u nog op zoek bent naar een houten overkapping of veranda voor uw huis of tuin, bent u bij Woodpro aan het goede adres! Kijk snel verder!

Woodpro heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het ontwerpen, produceren en leveren van overkappingen en veranda’s. U kunt bij ons terecht voor maatwerk en standaard producten. Wij produceren alle onderdelen in onze eigen fabriek, zo kunnen wij de prijs-kwaliteit verhouding waarborgen. Service is bij Woodpro erg belangrijk, en wij zullen u dan ook helpen waar mogelijk is. Omdat wij ook achter onze kwaliteit staan kunnen wij u een garantie bieden van 5 jaar op fabricage- en/of constructiefouten. Ook kunt u gebruik maken van onze 3D-configurator waarover u later of hier meer kunt lezen.

Overkapping met plat dak

Een van de meest gekozen combinaties is een overkapping met plat dak. Dit komt omdat er veel voordelen aan verbonden zijn. Het eerste voordeel dat wij noemen is het plaatsen. Dit gaat een stuk makkelijker dan het zadeldak. Het tweede voordeel is dat het platte dak geen zicht belemmerd. U kunt dus makkelijk over de veranda heen kijken. Nog een voordeel is dat het de mogelijkheid biedt tot zonnepanelen of zelfs een sedumdak. Een sedumdak wordt ook wel een groen dak genoemd. Het stuk dak gebruikt u eigenlijk ter vervanging van het stuk groen dat u uit uw tuin weghaalt. Zo verstoord u minder natuur, en kunnen insecten hun gang blijven gaan. Mocht u interesse hebben in een andere dakbedekking dan wij aanbieden, helpen onze dealers u daar graag mee verder.

Onze platte daken voor veranda’s of overkappingen worden standaard geleverd met veel opties. Zo krijgt u bij de aanschaf van uw overkapping een EPDM-pakket meegeleverd. In deze dakbedekkingsset zit een EPDM-rubberplaat, een dakdoorvoer en een bevestigingskit. Ook leveren wij brede aluminium daktrimmen mee om de randen netjes af te werken. De dakbedekkingsset is niet alleen duurzaam, maar is ook zeer goed bestand tegen UV-straling. U heeft hieraan minimale zorg en het heeft een levensduur van ongeveer 50 jaar volgens het SKZ-instituut.

Houten overkapping

Een houten overkapping van Woodpro zal altijd van hoogwaardige kwaliteit hout zijn. Het hout dat wij gebruiken is eersteklas vurenhout. Het hout is afkomstig uit Noord-Europese landen met een koud klimaat. Hier groeien de bomen langzamer, dankzij de koude temperaturen. Dit betekent dat de groeiringen dichter bij elkaar liggen. Voor uw veranda betekent dat, dat het hout stabieler en duurzamer is. De krimp van het hout wordt geminimaliseerd door gebruik te maken van speciale droogkamers. In deze kamers droogt het hout terug tot een vochtgehalte van ongeveer 14-16%. Al het hout in onze fabriek wordt door onszelf gezaagd. Hierdoor passen de hoekverbindingen precies in elkaar en zijn de hoeken zeer water- en windbestendig.

Overkapping aan huis

Een overkapping aan huis staat vaak heel mooi én is ook nog eens super handig. Het is een soort verlengstuk voor uw huis. Het is zeer handig voor wanneer het bijvoorbeeld regent, en u een plek nodig heeft om uw natte spullen te laten drogen, of als u in de ochtend buiten een kopje koffie wilt drinken, maar geen zin heeft om daarvoor helemaal uw tuin in te lopen. Een overkapping aan huis met plat dak belemmerd ook geen zicht. De ramen op uw bovenverdieping worden dus niet belemmerd.

Vrijstaande overkapping

Een vrijstaande veranda is daar en tegen een mooie toevoeging aan uw tuin. In uw tuin heeft u immers een totaal andere beleving, dan in een overkapping aan huis. U kunt de vrijstaande veranda zo mooi maken als u zelf wilt. Denk aan een tweede soort woonkamer of een fijn terras! Ook hier zorgt het platte dak ervoor dat uw uitzicht in de tuin niet belemmerd wordt. Een vrijstaande overkapping kunt u zo groot of zo klein maken zoals u zelf voor ogen heeft. Een kleine overkapping is heel fijn om in van het mooie weer te genieten, en een grote overkapping biedt oneindig veel mogelijkheden.

Uw eigen ontwerp

In onze 3D-configurator kunt u uw eigen overkappingen op maat ontwerpen. In 6 simpele stappen doorloopt u het ontwerpproces, en heeft u uw eigen overkapping gemaakt! Mocht u meer informatie willen over de 3D-configurator kunt u in dit artikel meer lezen. Bent u enthousiast geworden, maar wilt u liever met een dealer overleggen? Kijk dan op deze pagina, waar uw dichtstbijzijnde dealer is!