Woodpro

Vrijstaande overkapping

Een vrijstaande overkapping kan van toegevoegde waarde zijn in uw tuin. Een houten overkapping zorgt niet alleen voor sfeer, maar ook voor extra leefruimte. Niet alleen tijdens zonnig weer, maar ook bij regen kunt u namelijk van uw tuin genieten. Hoe vaak worden namelijk niet de feestjes in Nederland naar binnen verplaatst in verband met een regenbui? Met een vrijstaande overkapping of een vrijstaande veranda kunt u toch buiten verder genieten van een barbecue of een feestje.

Een vrijstaande overkapping van hout

Wilt u een vrijstaande overkapping van hout kopen? Kies dan voor de beste prijs/kwaliteit verhouding van Woodpro. Woodpro verkoopt al meer dan 40 jaar houten overkappingen in verschillende stijlen en afmetingen.

Bij een houten overkapping verwacht u dat u jarenlang kunt genieten van uw aanschaf. Woodpro gebruikt vurenhout van hoogwaardige kwaliteit uit noordelijk gelegen landen. Deze noordelijk gelegen landen hebben een koud klimaat, waardoor de bomen langzaam groeien. Hierdoor ontstaan er jaarringen die dichter op elkaar staan. Dit resulteert in een gelijkmatige en sterke structuur van het hout. Om vervormingen te voorkomen, drogen wij ook het hout terug tot 14 – 16 %.

De oorsprong van het hout is niet het enige wat ervoor zorgt dat u jarenlang kunt genieten van uw vrijstaande overkapping. Ook het gebruik van een geschikt en vochtregulerend houtbeschermingsmiddel zorgt voor een verlenging van deze jaren. Het beste kunt u dit middel aanbrengen alvorens u de overkapping gaat monteren. Op die manier zijn alle kanten van het hout beschermd tegen weersinvloeden. Beitst u pas ná de montage, dan bereikt het houtbeschermingsmiddel bepaalde plekken zoals houtverbindingen niet meer.

Verschillende stijlen overkappingen

Woodpro beschikt over meerdere modellen houten overkappingen. Zodoende kunt u zelf kiezen welke model het beste bij uw wensen past. Woodpro heeft moderne blokhutten met platte daken, maar u kunt ook kiezen voor een klassieke blokhut met een warme, romantische uitstraling.

Heeft u een mooie overkapping gezien, maar voldoet deze niet aan de afmetingen van uw tuin? Dan kunt u dit aanpassen in onze 3D-configurator.

Zelf een overkapping maken

Bijna 90% van de vrijstaande overkappingen die Woodpro maakt, is maatwerk. Wij van Woodpro produceren zélf onze producten, waardoor het mogelijk is alle overkappingen naar wens op te leveren. U krijgt daarnaast maar liefst 5 jaar garantie op eventuele fabricage en/of constructiefouten.

Sommige mensen zijn echte creatievelingen en willen alles zelf bouwen. Alleen al bij de gedachte over het bouwen van een vrijstaande overkapping beginnen hun handen al te jeuken. Als u zelf uw vrijstaande overkapping wilt bouwen, is het belangrijk dat u nadenkt over de materialen en de afmetingen. Natuurlijk is het ook belangrijk om na te denken over de periode waarin u de overkapping wilt gaan bouwen. Tijdens regen is het niet de beste periode om een overkapping op te bouwen.

U kunt ook uw unieke overkappingen op maat ontwerpen via de 3D-configurator van Woodpro. Hierin kunt u helemaal uw vrijstaande overkapping naar wens samenstellen en weet u wat het makkelijk is? Woodpro stuurt u een bouwpakket en een bouwtekening. Op die manier kunt u hem én ontwerpen, én zelf bouwen. Alle credits gaan naar u!