Woodpro
Wat zijn de voordelen van keteldruk impregnatie?

Wat zijn de voordelen van keteldruk impregnatie?

Terug

Heeft u de keuze gemaakt voor een tuinhuis, blokhut of veranda? Dan is er nog altijd de keuze om het hout te laten behandelen. Bij Woodpro bieden we de mogelijkheid aan om het hout te laten behandelen met keteldruk impregnatie. Maar wat is het precies en wat zijn hier de voordelen van? In dit artikel leggen we het verder uit. Om de levensduur van uw tuinhuis of blokhut zoveel mogelijk te verlengen is het van belang om het hout goed te behandelen.

Dit kan door het regelmatig te beitsen maar het kan ook door het hout te laten impregneren. Wanneer we keteldruk impregneren toepassen op het hout, dan is verder beitsen niet meer nodig.

Wat is keteldruk impregnatie precies

Het woord zegt het eigenlijk al, het is een proces waar een grote ketel bij nodig is. We plaatsen het hout in onze fabriek in een grote ketel, hierna wordt deze ketel vacuüm getrokken. Door dit te doen, wordt het zuurstof wat in het hout zit er als het ware uitgetrokken. Daarna vullen we de ketel met impregneermiddel. Als dit is gedaan, voeren we de druk in de ketel verder op, zodat het hout het middel goed op kan nemen. Dit alles is een computergestuurd proces en zorgt ervoor dat het hout een langere levensduur krijgt.

Wat zijn precies de voordelen?

Na het impregneren is het hout onderhoudsarm geworden en mag u er vanuit gaan dat het hout een levensduur van minimaal tien jaar heeft. Een ander voordeel van het impregneren, is dat alle delen van het hout hetzelfde behandeld zijn. Dus ook alle verbindingen en hoeken zijn voorzien van het middel. Wanneer u een tuinhuis gaat beitsen wat al gemonteerd is, dan is het niet meer mogelijk om op sommige plaatsen te komen.

Hout wat blootgesteld wordt aan de elementen, zal op den duur gaan vergrijzen. Misschien heeft u wel een houten tuintafel, dan zult u dit zeker herkennen. Met onze houten tuinhuizen is dit niet anders. Wanneer keteldruk impregnatie is toegepast zal het hout door de jaren heen toch ook licht gaan vergrijzen. Dit proces is wel tegen te gaan door het huis te behandelen met bijvoorbeeld een olie.

Bij een tuinhuis dat is behandeld, is verder geen behandeling meer nodig. Wilt u het huisje toch een andere kleur geven? Dan is dit zeker nog mogelijk en kunt u het met een goede beits voorzien van een kleur.

Waar moet u rekening mee houden?

Wanneer we het hout gaan impregneren, dan zorgt dit over het algemeen voor een iets langere levertijd, houd ongeveer rekening met twee weken. Dit heeft ermee te maken dat het hout nog moet drogen na het impregneren. Wanneer het huisje gemonteerd gaat worden merken we vaak ook dat het hout nog wat gezwollen is. Als de montage compleet is, dan zal het ongeveer zes weken duren voordat het hout al het vocht is verloren. Het wil bij impregnatie nog weleens voorkomen dat het wat kieren zichtbaar zijn, na de montage. Dit zal na verloop van tijd zakken en zal verder geen problemen opleveren.

Wanneer u kiest voor een tuinhuis, blokhut, veranda of overkapping van Woodpro, dan weet u zeker dat u kiest voor zeer gunstig geprijsd maatwerk zonder meerprijs. Bij onze producten gebruiken wij hout van de meest hoogwaardige kwaliteit uit Noord-Europa.

Deze landen hebben een koude klimaat, hierdoor groeien de bomen langzamer en is het hout stabieler en duurzamer. Heeft u na het lezen van dit artikel vragen over keteldruk impregnatie of over onze producten, neem dan uiteraard contact met ons op.

Wilt u altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en ook eens onze blogartikelen per mail ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.