De verschillende daken bij houten blokhutten

Het dak van een blokhut

Bent u van plan binnenkort een houten blokhut aan te schaffen? Bij aanschaf van bijvoorbeeld een houten blokhut, veranda of garage moet er goed nagedacht worden over het soort dak en het soort bedekking van het dak dat u erbij kiest. Zo zijn er verschillende soorten daken met hun eigen voor- en nadelen en kunt u ook nog kiezen uit verschillende soorten dakbedekkingen. Bij Woodpro heeft u een ruime keuze aan daksoorten en bedekkingen.

Verschillende soorten daken

Als we een rijtje zouden maken van de bekendste daken bij een blokhut, dan komt u al snel uit op platte daken en zadeldaken. Elk soort dak heeft zo zijn eigen voordeel en specialiteit.

  

Het soort dak dat misschien wel het vaakst voorkomt bij een blokhut of veranda is het platte dak. Het platte dak is eigenlijk gewoon één horizontaal dakvlak om de binnenkant van uw tuinhuis te bedekken. Een voordeel van het platte dak is dat het erg eenvoudig is om te plaatsen. Mocht u ooit van plan zijn om een nieuw dak te leggen op uw blokhut dan is het platte dak een uitstekende keuze om uw huidige dak te vervangen. Het platte dak is niet in zijn geheel plat maar hanteert een kleine hoek om de afvoer van het regenwater makkelijker te maken.

Een ander veelvoorkomend dak is het zadeldak. Het zadeldak bestaat uit twee even grote dakvlakken die tegen elkaar gelegd worden in een omgekeerde V. Het zadeldak geeft uw blokhut een klassieke uitstraling en zorgt voor extra ruimte boven in uw blokhut. Deze kan gebruikt worden als extra opbergruimte.

Soorten dakbedekkingen

Bij de verschillende daktypes zijn ook weer verschillende dakbedekkingen effectief.
Bij de 2 daken die bestaan uit een enkel dakvlak wordt vaak gekozen voor EPDM-dakbedekking. EPDM-dakbedekking is een soort rubberfolie dat het hout van het dak beschermd. EPDM-dakbedekking is erg makkelijk om te gebruiken. Het wordt in 1 stuk geleverd en wordt gewoon vastgelijmd aan het dak. Het voordeel van EPDM-dakbedekking is dat het erg duurzaam is en levenslang meegaat. Bij Woodpro wordt EPDM-dakbedekking standaard meegeleverd bij de platte daken.
Bij zadeldaken worden vaak dakshingles gebruikt als dakbedekking. Ook deze zitten bij Woodpro al in de prijs. De dakshingles geven schuin aflopende daken een mooie nette uitstraling. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat ze goed passen bij uw ontworpen blokhut. Dakshingles zijn duurzaam en gaan zo’n 15 tot 20 jaar mee.

 

Het aanbod van Woodpro

Woodpro heeft een groot aanbod van blokhutten met verschillende soorten daken. Zo kunt u uw eigen blokhut met dak naar voorkeur zelf ontwerpen. Bekijk het assortiment op de website van Woodpro of maak gebruik van de 3D-configurator om zelf uw droomhuis samen te stellen. Ook kunt u altijd contact opnemen met een dealer bij het helpen maken van de keuze voor uw houten blokhut.

Delen:
Om Woodpro goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.