Woodpro
5 Budgetvriendelijke tips voor een kleine tuin!

5 Budgetvriendelijke tips voor een kleine tuin!

Terug

Heeft u een kleine tuin? En wilt u daar toch het maximale uithalen? Bij Woodpro begrijpen wij dat wel en willen u graag helpen met enkele tips. Wij houden van het buitenleven en vinden dat iedereen hier van moet kunnen genieten. Of u nu een grote of kleine tuin hebt.  Bij een kleine tuin kan het soms wat lastig zijn om optimaal van de ruimte gebruik te maken. Helemaal als niet alleen de tuin, maar ook het budget wat kleiner is. Daarom geven we u in dit artikel vijf slimme manieren om een kleine tuin om te toveren in een echte oase. Of het nu gaat om een smalle tuin of een hele ondiepe tuin, u kunt nog altijd optimaal gebruik maken van de ruimte zonder een fortuin uit te geven.

1. Gebruik eventuele muren

Heeft u een tuin waar veel muren in terug komen? Ga hier dan slim mee om. Laat planten tegen de muren opgroeien of plaats er potten en hangende planten tegenaan. Zo kunt u eigenlijk een soort verticale tuin realiseren. Natuurlijk is het ook mogelijk om een van onze veranda’s of overkappingen te plaatsen met slim gebruik van een eventuele muur.

2. Potten, potten en nog meer potten

Wanneer de ruimte beperkt is, dan is het handig om gebruik te maken van potten. Zo bent u direct wat meer flexibel als het gaat om type planten en het wisselen van planten. Het is echt een manier om een groene tuin te laten ontstaan met weinig onderhoud. Verschillende potten met verschillende planten geven direct een speels en vriendelijk uiterlijk. Een klein tuinhuisje van Woodpro in de tuin? Dan is het hartstikke makkelijk om in de winter de planten in pot binnen te zetten.

3. Zaaien en oogsten

Misschien wilt u niet teveel uitgeven aan nieuwe planten. Wees dan slim en gebruik zaden. Ziet u bij iemand anders in de tuin een mooie plant? Vraag dan om wat zaden of een eventuele stek van de plant. Zo kunt u makkelijk een eigen oase in de tuin creëren met verschillende planten. Het leuke hiervan is, dat u ook nog eens planten kunt gaan ruilen met vrienden en/of buren.

4. Meubilair recyclen 

Heeft u een tuinhuis staan maar hier geen meubels voor? Het hoeft natuurlijk niet altijd een gloednieuwe tuinset zijn, die u gebruikt in het tuinhuis. Wat dacht u ervan om oude meubels van binnen te recyclen? Een paar oude stoelen en een tafel zijn al snel op te frissen door een likje verf. Zo kunnen ze direct wat beter tegen de weersinvloeden van buiten. Dus, kijk nog eens kritisch rond in huis, welke houten stoel, bank of tafel kan misschien naar buiten verhuizen? Niets om te recyclen? Denk dan eens aan oude pallets, hier zijn ook goed meubels van te maken.

5. Meer levendigheid

Wilt u ervoor zorgen dat er meer te zien is in de kleine tuin? Dat er meer levendigheid ontstaat? Denk dan eens aan de vogels en andere dieren. Wanneer u de tuin vriendelijker maakt voor vogels en andere dieren, zullen ze snel genoeg hun weg vinden naar uw tuin. Vogelvoeders, zijn bijvoorbeeld een goedkope manier om vogels aan te trekken. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en zijn makkelijk neer te zetten of op te hangen. Denk ook eens aan een vogelbad of vlinderkastje om meer levendigheid in de tuin te krijgen.

We hopen dat we u met deze vijf tips hebben kunnen inspireren om in de kleine tuin op een creatieve manier aan de slag te gaan. Wilt u in een kleine tuin blokhut van klein formaat of een kleine overkapping plaatsen? Dan kunt u bij ons perfect een tuinhuis op maat ontwerpen. Kiest u voor Woodpro, dan kiest u voor maatwerk zonder meerprijs. Wilt u altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en ook eens onze blogartikelen per mail ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.