Woodpro
5 ideeën om ruimte te besparen in een tuinhuis!

5 ideeën om ruimte te besparen in een tuinhuis!

Terug

Gebruikt u uw tuinhuis voornamelijk om spullen op te bergen? En komt u eigenlijk ruimte te kort? Dan kunt u met behulp van een aantal slimme tips extra ruimte creëren in uw tuinhuis. Februari is de aangewezen maand voor een grote schoonmaak in uw tuinhuis. Maak direct van deze gelegenheid gebruik en richt uw tuinhuis opnieuw in om kostbare ruimte te besparen en nog meer uit uw tuinhuis te halen.

1. Opgeruimd staat netjes!

Om ruimte te kunnen besparen in uw tuinhuis is een goede basis essentieel. Begin daarom met het leeghalen van uw tuinhuis en zoek al uw spullen eens uit. Grote kans dat er een aantal spullen zijn die u niet meer gebruikt, of die eigenlijk niet thuishoren in uw tuinhuis. Door deze weg te gooien of elders op te bergen kunt u aanzienlijk veel ruimte besparen in uw tuinhuis.

Daarnaast biedt het uitzoeken van uw spullen ook de kans om uw tuinhuis eens grondig schoon te maken. Een schoon en opgeruimd tuinhuis biedt de ideale basis om uw tuinhuis opnieuw in te delen en op een slimme manier ruimte te besparen.

2. Een slimme indeling

Heeft u uw grote tuinhuis opgeruimd en goed schoongemaakt? Dan is het nu tijd om na te denken over een slimme indeling. Spullen die u regelmatig gebruikt wilt u natuurlijk snel binnen handbereik hebben. Hierdoor krijgen spullen die u zelden gebruikt automatisch een plekje achterin het tuinhuis. Door uw tuinhuis efficiënt in te delen weet u altijd precies waar alles ligt. Geef alles een vaste plek en leg na gebruik uw spullen ook weer weer netjes terug. Zo hoeft u nooit te zoeken naar uw tuinslang, bloempotten of heggenschaar.

Woodpro Slimme Manieren - Blog

3. Maak optimaal gebruik van de ruimte

Heeft u in kaart gebracht welke spullen waar moeten komen te liggen? Maak dan optimaal gebruik van de ruimte in uw tuinhuis. Het is misschien heel vanzelfsprekend om de spullen op de grond te plaatsen, maar u kunt ook de muren en het plafond gebruiken om uw spullen op te bergen. Ga de hoogte in en probeer zo te voorkomen dat uw vloer vol komt te liggen met spullen. Door voldoende ruimte op de grond over te houden creëert u een looppad. Zo kunt u ook de spullen bereiken die u achterin uw kleine tuinhuis heeft opgeslagen.

4. Handige opbergsystemen

Om echt optimaal gebruik te kunnen maken van uw ruimte zijn handige opbergsystemen de uitkomst. Denk hierbij aan stellingkasten, stapelbare dozen of bakken en planken aan de muur. Heeft u veel gereedschap dat u regelmatig gebruikt? Plaats dan een gereedschapswand in uw tuinhuis om al uw materiaal netjes uit te stallen en tegelijkertijd op te bergen. Zo heeft u alles makkelijk en snel binnen handbereik, maar neemt het niet onnodig veel ruimte in beslag.

Daarnaast kunt u stellingkasten en andere opbergsystemen gebruiken om losse spullen een vaste plek te geven. Denk hierbij aan een houder voor uw bezem, hark en schop! En zo zijn er nog veel meer handige opbergsystemen waardoor u op een slimme manier ruimte kunt besparen in uw tuinhuis.

Woodpro Slimme Manieren - Blog

5. Denk letterlijk en figuurlijk ‘out of the box’

Heeft u alle bovenstaande tips toegepast en komt u zelfs dan nog ruimte te kort? Dan kunt ook altijd nog overwegen om de ruimte rondom uw tuinhuis te betrekken bij uw opbergruimte. Zo lenen bepaalde functionele spullen zich ook prima als decoratie! Heeft u een kruiwagen, gieter of waterton in uw bergruimte staan? Dan kunt u er ook voor kiezen om deze buiten het tuinhuis te plaatsen als decoratie. Hetzelfde geldt voor groot en klein tuingereedschap: deze kunt u ook plaatsen tegen de buitenwand van uw tuinhuis ter decoratie. Zo kunt u uw tuinhuis van de buitenkant aankleden en ook nog eens ruimte besparen! Nooit meer iets missen van de updates bij Woodpro, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

 

Nog op zoek naar een passend tuinhuis voor in uw tuin? Bekijk dan de mogelijkheden voor een tuinhuis op maat. Twijfel u nog tussen een tuinschuur met overkapping of een tuinschuur zonder overkapping? Gebruik de 3D-configurator om een tuinhuis naar eigen wens te ontwerpen.