Woodpro
Wat is de beste locatie voor een tuinhuis in uw tuin? Woodpro geeft u tips!

Wat is de beste locatie voor een tuinhuis in uw tuin? Woodpro geeft u tips!

Terug

De beste plek voor een tuinhuis, blokhut, overkapping of tuinschuur zonder overkapping in uw tuin. Dat klinkt misschien heel gemakkelijk, maar heeft u er echt wel goed over nagedacht? Er zijn best nog wel wat factoren om rekening mee te houden waar u misschien in eerste instantie niet aan denkt. Wij denken natuurlijk graag met u mee! Het is geweldig dat u een tuinhuis, blokhut of ander product van Woodpro wilt gaan bestellen. Voordat u de bestelling plaatst, moet u natuurlijk weten waar het tuinhuisje in de tuin komt te staan. Naast de afmetingen van het huisje is het ook goed om na te denken wat u met het huisje wilt gaan doen. Wordt het een plek om lekker te gaan zitten of wordt het een plek om alleen maar de tuinspullen in op te bergen? Dit maakt natuurlijk nogal wat uit voor de plek waar u het huisje neer gaat zetten. Zoals beloofd, een paar tips van ons!

Check het terrein

Nu is dit misschien iets waar u al lang mee bezig bent geweest, maar toch. Het is echt belangrijk om goed te kijken naar de ondergrond. Gaat u het huisje op een verhoging plaatsen in de tuin? Of komt het juist dieper te liggen? Dan moet u nadenken over de afwatering van het huisje. Verder moet de ondergrond vlak en gelijk zijn, bij voorkeur op een betonnen of betegelde basis. Zitten er in dat geval geen ondergrondse obstakels of oude boomwortels in de weg? Kiest u ervoor om de locatie te betegelen? Zorg er dan voor dat de oppervlakte iets groter is dan het huisje wat er op komt te staan. Misschien is het goed om de plek een keer af te tekenen met linten of touw, zo krijgt u een goed beeld van de mogelijke locatie. Woodpro-Garden-Terrain

Afwatering

We benoemden het al even eerder, de afwatering. Wat u uiteraard niet wilt, is een natte ondergrond. Blijft er water tegen het huisje, of nog erger, in het huisje staan? Dat kan problemen opleveren met het hout, als het te lang nat blijft kan het gaan rotten. Water in het huisje kan zorgen voor schimmel. Dat zijn zaken die u absoluut wilt vermijden! Zorg ervoor dat het huisje niet op de laagste plek in de tuin komt te staan. Kan het niet anders? Zorg dan voor goede drainage rond het huisje. Gaat u het huisje op een kleigrond plaatsen? Misschien is het dan goed om eerst een stuk af te graven van de locatie waar het huisje komt te staan. Vul het afgegraven stuk met grind. Dit kan goed dienen als fundering voor het huisje en voorkomt dat er water in het huisje komt te staan.

Toegankelijkheid van het huisje

Iets waar u zeker rekening mee moet houden, de toegankelijkheid. Kunt u er nog wel in als het tuinhuisje kant-en-klaar in de tuin staat? Er moet uiteraard een pad aangelegd worden naar het tuinhuis. Heeft het huisje één of twee ingangen? Werkt het huisje ook als afscheiding van de tuin en hoe zit het dan precies met de erfafscheiding? Begint u helemaal met een nieuwe tuin, dan is hier allemaal nog goed rekening mee te houden. Gaat het om een bestaande tuin, dan is het misschien wat meer passen en meten. Maar ook dan, met een paar mooie klinkers, tegels of grind is vrij gemakkelijk een nieuw pad naar het tuinhuis aan te leggen. Woodpro-Accessible

Natuurlijk licht en de stand van de zon

Gaat u het huisje gebruiken als plek om lekker te loungen? Dan moet er echt goed rekening worden gehouden met natuurlijk licht. U wilt misschien wel fijn in de zon zitten in de zomer. Als het tuinhuisje op het noorden staat, dan wordt dit lastig. Kiest u voor een tuinhuis met overkapping, houd dan rekening met de zon. Deze komt op in het oosten en gaat onder in het westen. Overdag draait de zon naar het zuiden, dus wilt u maximaal in de zon zitten, dan moet de opening van de overkapping naar het zuiden gericht zijn. Meer een ochtendmens en lekker koffie in de zon drinken? Dan is het oosten of zuidoosten de beste keuze. Wilt u langer in de avond van de zon kunnen genieten, dan is het zuidwesten of het westen de betere keuze. Twijfelt u over de plaatsing? Vraag dan advies van een lokale tuinman, zij hebben vaak veel ervaring en weten precies hoe het werkt met natuurlijk licht en de plaatsing van een huisje. Uiteraard mag u ook contact met ons opnemen. Woodpro-Light Na het lezen van dit artikel enthousiast geworden? Begin dan vandaag nog met het ontwerpen van uw tuinhuis op maat, blokhut of schuur met overkapping met onze 3D-Configurator. Kiest u voor een huisje van Woodpro, dan kiest u voor maatwerk zonder meerprijs. Ideaal, want zo kunt u het perfecte huisje voor uw tuin en situatie maken.