Woodpro
De juiste houtsoort voor uw blokhut

De juiste houtsoort voor uw blokhut

Terug

Wanneer u nadenkt over het aanschaffen van een blokhut of tuinhuis wilt u natuurlijk weten of er wel een goede kwaliteit hout aanwezig is. Het hout is natuurlijk de basis voor een goede kwaliteit van uw tuinhuis of blokhut. Bij Woodpro is er goed nagedacht over het type hout wat wij voor u samenstellen. Het gaat hierbij niet alleen om de kwaliteit maar ook om hard of zacht hout. Hieronder bespreken we de verschillende soorten en welke nou het best is.

Welke soorten hout hebben we?

De eerste keuze waar u voor komt te staan is of u zacht of hard hout zou willen gebruiken. Zacht hout is een goedkopere variant dan hard hout. Dit ook omdat zacht hout van iets mindere kwaliteit is dan hard hout. Hard hout is echter wel heel moeilijk te verwerken en daarom wordt het ook vaak gebruikt als verwerkingsmateriaal. De bouw van een tuinhuis of blokhut gebeurt daarom ook vaak met zacht hout.

 

Verschillende soorten zacht hout

Er zijn ook veel verschillende soorten zacht hout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Ceder hout of Grenen. Het meest gebruikte zacht hout wat wij gebruiken is vurenhout. Vurenhout uit noordelijk gelegen gebieden waar een koud klimaat heerst. Door dit koude klimaat groeien de bomen een stuk minder snel waardoor de jaarringen dichter bij elkaar staan. Dit houdt automatisch in dat het hout dan een betere kwaliteit krijgt. Het houdt wordt hierna nog gedroogd waardoor het het best te gebruiken is.

De conclusie is dus dat de huizen bij Woodpro gemaakt worden van zacht hout ook wel vurenhout genoemd.