Woodpro
Een tuinhuis als gastenverblijf

Een tuinhuis als gastenverblijf

Terug

Een tuinhuis kan goed functioneren als gastenverblijf. Als u van plan bent om een tuinhuis als gastenverblijf te bouwen, moet u goed nadenken over de wensen die u heeft. Een gastenverblijf is de uitkomst als u uw eigen privacy en van die uw gasten wilt behouden. Er zijn echter wel een paar dingen die handig zijn om te weten voordat u begint met het bouwen van een gastenverblijf tuinhuis.

Hoe groot mag een gastenverblijf zijn?

Voordat u een tuinhuis kiest is het belangrijk om te weten hoe groot het houten gastenverblijf mag zijn. Aan welke voorwaarden moet het gastenverblijf voldoen? Het totale gebruiksoppervlak van uw tuinhuis gastenverblijf mag niet meer zijn dan 40 m² en moet passen binnen de maximale bebouwingsoppervlakte uit het bestemmingsplan, de beheersverordening of het omgevingsplan. In sommige situaties kan worden afgeweken van de maximale gebruiksoppervlakte. Meer informatie vindt u bij de gemeente. Daarnaast is het niet toegestaan om een keuken te plaatsen in uw gastenverblijf tuinhuis en mag het gastenverblijf bestaan uit slechts één bouwlaag. Als u hier vooraf rekening mee houdt, komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Kunt u wonen in een tuinhuis?

Bij Woodpro hebben we een ruime keuze aan grote tuinhuizen die kunnen dienen als gastenverblijf. Als u, uw gasten wil laten verblijven in uw tuinhuis moet het natuurlijk wel bewoonbaar zijn. U kunt het gezellig inrichten met een lekkere bank, mooie platen, maar belangrijker nog is dat het tuinhuis water- en winddicht moet zijn. Een warme kachel is voor gasten een heerlijke aanvulling voor de frisse dagen en nachten. Hoewel permanente bewoning in een enkel geval wordt gedoogd is dit in de meeste gemeenten niet toegestaan. Het is erg bepalend in welke gemeente u woont. De gemeenten bepalen los van elkaar of een woonvorm wel of niet binnen het bestemmingsplan past. Overleg dus altijd eerst even met de gemeente wat hiervoor de mogelijkheden zijn.

 

Gastenverblijf tuinhuis

Heeft u een vergunning nodig voor een gastenverblijf als tuinhuis?

Een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Wilt u een tuinhuis als gastenverblijf (ver)bouwen met een logeer- of een woonbestemming? Dan heeft u in meeste gevallen wel een vergunning nodig.

Bepaal het doel van uw gastenverblijf tuinhuis

Bent u van plan om een gastenverblijf in uw tuin te realiseren? Dan is het verstandig om alvast na te denken over bepaalde toepassingen voor uw tuinhuis. Weet u bijvoorbeeld al wat het uiteindelijke doel is van uw gastenverblijf tuinhuis? Wilt u het alleen gebruiken voor gastenverblijf of bent u ook van plan er door de weeks te kunnen werken? Het is daarbij belangrijk dat u nadenkt over de afmetingen van uw tuinhuis als gastenverblijf. Een gastenverblijf moet natuurlijk wel voorzien zijn van een bed of slaapbank. Als u nagedacht heeft over deze vragen dan kan het ontwerpen van uw gastenverblijf tuinhuis beginnen. Laat u adviseren door een van onze dealers en kom samen tot een verblijf dat helemaal voldoet aan uw wensen.

Gastenverblijf tuinhuis van Woodpro

De kosten voor een houten gastenverblijf zijn natuurlijk erg afhankelijk van uw wensen. Bij Woodpro hebben we een groot aanbod als het gaat om tuinhuizen, blokhutten, overkappingen en tuinkantoren. Liever uw eigen tuinhuis voor gastenverblijf op maat ontwerpen? Dan kunt u gebruikmaken van onze 3D- configurator, hiermee kunt u, uw eigen gastenverblijf tuinhuis helemaal op maat ontwerpen. Wilt u dat wij het ontwerp maken? Vraag dan gratis en vrijblijvend een maatwerkaanvraag aan. Wij helpen u graag verder!