Woodpro
Garage bouwen

Garage bouwen

Terug

Heeft u wat extra ruimte te nodig om uw auto te stallen, uw spullen op te bergen, te klussen of om een extra koelkast of vriezer te plaatsen? Een garage bouwen is dan dé oplossing voor u! Een garage bouwen brengt duidelijk veel voordelen met zich mee, maar het bouwen van een garage heeft ook aardig wat voeten in de aarde. Om goed voorbereid aan de slag te gaan, zijn er een paar belangrijke zaken waar u even bij stil moet staan voordat u uw garage gaat bouwen.

Garage G9 van Woodpro heeft een zadeldak en aan de voorkant een brede, dubbele deur en twee ramen. Het heeft een robuuste constructie Garage G2 van Woodpro is een rechthoekige garage met een plat dak. De voorkant heeft een brede, dubbele deur. Woodpro-garage G8 is robuust en heeft een zadeldak. De garage heeft een vierkante overkapping en drie deuren, waarvan één roldeur

#1: Materiaal

Als u een garage wilt bouwen, dan denkt u natuurlijk eerst na over het materiaal die u wilt gebruiken voor uw garage. Een houten garage heeft een belangrijk voordeel ten opzichte van betonnen garages: de prijs per m2 ligt een stuk lager. Daarnaast is het verkrijgen van een bouwvergunning voor houten garages veel voordeliger. En vindt u ook niet dat een houten garage er stijlvoller uitziet en net dat beetje extra karakter aan uw woning geeft?

Er zit ook verschil in kwaliteit tussen verschillende houtsoorten die gebruikt kunnen worden bij een garage bouwen. Het hout van lage kwaliteit is gevoelig voor weersinvloeden en een stuk minder stevig, dat wilt u natuurlijk niet. Woodpro heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding als u een garage wilt bouwen. De houtsoorten die Woodpro gebruikt, komt namelijk uit noordelijk gelegen gebieden met een koud klimaat. Door het koude klimaat groeien de bomen langzamer, waardoor de jaarringen dichter op elkaar komen te staan. Hierdoor ontstaat er stevig hout met een sterke structuur.

#2: Wanddikte hout

Naast het materiaal, is het ook goed om te letten op de wanddikte van het hout. Woodpro beschikt over garages met een wanddikte van 28 mm en 44 mm. Bij een garage bouwen is het verstandig voor de tijd na te denken over de gebruiksfunctie van uw garage. Wilt u alleen uw auto stallen? Dan is een wanddikte van 28 mm voldoende. Wilt u echter ook spullen opslaan en klust u graag in uw garage? Dan kunt u beter kiezen voor een wanddikte van 44 mm, omdat bij deze dikte minder snel de temperatuur daalt.

Gaat u een garage bouwen van Woodpro? Dan is uw garage voorzien van diamantkoppen op de hoekverbinding. Dit is een wind- en waterdichte hoekverbinding die voorzien is van veer en groef. Hierdoor kunt u vrij gemakkelijk uw garage bouwen.

#3: Een garage bouwen: de kosten

Met een garage bouwen wilt u natuurlijk niet voor onverwachte kosten komen te staan. Op de website van Woodpro staan daarom de prijzen bij onze standaardmodellen vermeld. Zo ziet u direct wat de prijs van een garage kost. Ook als u een garage ontwerpt via onze 3D-configurator ziet u bij elke aanpassing wat niet inbegrepen is bij de prijs, de kosten van de garage direct veranderen. Zo komt u aan het eind van uw ontwerp niet voor verassingen te staan.

Laat u de garage bouwen door een van onze dealers, dan is dit een van de dingen wat niet inbegrepen is bij de prijs. U weet wel wat het standaardmodel garage kost, of wat het ontwerp van uw garage kost als u zelf een garage ontwerpt.

#4: Heeft u een vergunning nodig?

Tot slot is het verstandig om uit te zoeken of u een vergunning nodig heeft voor de bouw van uw houten garage. Het kan namelijk voorkomen dat u een vergunning nodig heeft als u een garage gaat bouwen. Vooral wanneer de garage aan de voorzijde of zijkant van uw woning wordt geplaatst. Ga hiervoor naar uw gemeente om informatie te winnen over een mogelijke vergunning. Zo komt u later niet voor verassingen te staan als u uw garage aan het bouwen bent.

#5: Een garage van Woodpro

Stop met het vergelijken van verschillende aanbieders van garages. Woodpro biedt garages aan van topkwaliteit tegen de beste prijs. Kies uw favoriete garage uit ons assortiment of ontwerp de garage van uw dromen via onze 3D-configurator. Wilt u ook een garage bouwen? Kies dan voor een garage van Woodpro, met de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Heeft u vragen of specifieke wensen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze dealers voor alle informatie en mogelijkheden. De dealers van Woodpro zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van houten garages. Neem dus contact op, of bestel goedkoop een garage van A-kwaliteit bij Woodpro en ga uw garage bouwen!

Om Woodpro goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.