Woodpro
Kwaliteit van een houten tuinhuis, hoe herkent u dit?

Kwaliteit van een houten tuinhuis, hoe herkent u dit?

Terug

Koopt u bij ons een tuinhuis, blokhut, overkapping of tuinschuur zonder overkapping, dan koopt u kwaliteit! Maar hoe herkent u deze kwaliteit? Misschien bent u nog wel aan het oriënteren naar een tuinhuis en kijkt u niet alleen naar huisjes van Woodpro. Het is goed om te weten wat de kenmerken zijn van kwalitatief hoogwaardige huisjes. Daarom geven we in dit artikel tips hoe u de beste kwaliteit kunt herkennen. Hoe goed onze producten ook zijn, het staat u natuurlijk vrij om ook bij andere bedrijven te kijken die houten blokhutten en tuinhuisjes verkopen. Om er zeker van te zijn dat u oog heeft voor de juiste details gaan we enkele aspecten van blokhutten voor u langs. Laten we beginnen met het hout, ongetwijfeld het belangrijkste als het gaat om een blokhut.

Het hout zelf

De dikte van het hout is van belang voor de kwaliteit van het huisje. Dus kijk goed naar de dikte van het hout voor het huis wat u voor ogen heeft. Bij Woodpro heeft u de keuze uit verschillende diktes van het hout, dit is eenvoudig aan te passen in onze 3D-configurator. Over het algemeen kunnen we zeggen dat een dikte van het hout vanaf 28 mm staat voor een goede kwaliteit en zorgt voor een stevig en degelijk gebouwd huisje. Bij Woodpro heeft u de keuze uit o.a. 28 en 44 mm. Verder moet het hout sterk en duurzaam zijn, het hout wat we bij Woodpro gebruiken komt uit landen met een koud klimaat, dit zorgt ervoor dat de bomen langzaam groeien. Hierdoor liggen de groeiringen dicht bij elkaar en wordt het hout sterker.

Bouwsysteem

Naast het hout wat wordt gebruikt, is het van belang om te kijken naar het constructiesysteem. Dit draagt voor een groot deel bij aan de kwaliteit van een tuinhuis. Zo moet een goed systeem sterkte en duurzaamheid bieden, maar toch ook ruimte laten voor het hout om te werken. Dit zodat er geen scheuren in het hout kunnen ontstaan. Bij Woodpro maken we gebruik van een houtstapel systeem waardoor er geen spijkers of schroeven nodig zijn om de blokhut in elkaar te zetten. Verder zorgt dit systeem voor een mooie klassieke uitstraling van de blokhut.

Dakbedekking

Bij een goede blokhut is het van belang om ook goede dakbedekking te hebben. Het heeft in eerste instantie te maken met de vorm van het dak. Zo zijn er huisjes met een plat dak of kan het huisje een zadeldak hebben. Met een zadeldak zullen er shingles toegepast moeten worden, bij Woodpro zijn deze in de prijs inbegrepen. Voor een plat dak wordt optioneel de complete set aan met EPDM-rubber plaat, een dakdoorvoer en een bevestigingskit aangeboden. Bij dit optionele pakket leveren we aluminium daktrimmen mee om de randen mee af te werken. Gaat u tuinhuisjes vergelijken, let dan dus ook op de dakbedekking.

Ramen en deuren

Let ook goed op de deuren en ramen van een tuinhuis of blokhut. Zijn deze stevig en van goede kwaliteit? De ramen en deuren die wij leveren bij onze blokhutten voldoen aan strenge Europese normen met betrekking tot kwaliteit, beglazing en afwerking. Het glas wat we gebruiken is altijd dubbel glas en de kozijnen van deuren en ramen zijn gemaakt van gelamineerd massief hout van 43 mm dik. Bovendien zijn de ramen en deuren wind- en waterdicht door de toepassing van rubberen strippen. Er is de keuze wat betreft ramen uit vleugelramen, uitzetramen en draai-kiepramen. Bekijk dit ook goed wanneer u tuinhuizen of blokhutten gaat vergelijken.

Fundering

Bij een houten tuinhuis is het daarbij van belang om op de fundering te letten. Dit heeft natuurlijk niet direct te maken met de blokhut of het tuinhuis wat u uitzoekt maar kan er wel voor zorgen dat u langer van het huis kunt genieten. Let er op dat de ondergrond altijd waterpas is en zet de blokhut op een harde ondergrond. Bij zeer grote blokhutten adviseren we om een echte betonnen ondergrond te realiseren. Gaat het om een kleine variant dan kan de fundering prima bestaan uit aangestampte grond met tegels. Bij Woodpro of bij onze dealers kunt u altijd terecht voor mogelijke vragen die u heeft over de fundering of andere zaken die van belang zijn bij het kiezen van de juiste blokhut of het juiste tuinhuis.

Meer oog voor kwaliteit van een houten tuinhuis

Na het doornemen van ons artikel bent u helemaal klaar om de perfecte blokhut, goedkope tuinhuis of houten garage uit te zoeken. Uiteraard bent u bij ons aan het juiste adres als u wilt kiezen voor kwaliteit. Ga vandaag nog aan de slag met onze 3D-configurator en ontwerp uw eigen tuinhuizen op maat. Maak een keuze uit een kleur die het beste bij uw wensen past. Ontwerp bijvoorbeeld een grijs tuinhuis, zwart tuinhuis of een wit tuinhuis. Bekijk ook of een huisje met luifel iets is voor u.

Kiest u voor een tuinhuis of blokhut van Woodpro, dan weet u zeker dat u kiest voor zeer gunstig geprijsd tuinhuis. Wij leveren maatwerk zonder meerprijs en onze producten zijn standaard (zoals beschreven) geleverd met dubbelglas. Heeft u na het lezen van dit artikel vragen over onze producten, neem dan contact met ons op. Wilt u altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en ook onze blogartikelen per mail ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.