Woodpro
Onderhoud van de tuin in augustus

Onderhoud van de tuin in augustus

Terug

Bind de planten vast, er kan onweer komen en nog meer tips voor onderhoud van de tuin in augustus. De tuin is een plek waar u graag bent, lekker buiten in de natuur. Vooral in de zomermaanden is het heerlijk om in de tuin te zijn. De tuin is wel een plek die wat onderhoud vraagt, daarom zetten we in dit artikel de zaken op een rij die perfect in de maand augustus opgepakt kunnen worden.

We gaan stap voor stap verschillende aspecten van de tuin langs. Nu kan het natuurlijk zijn dat sommige punten niet van toepassing zijn op uw tuin. We hebben ons best gedaan om met onze tips voor iedere tuin een paar punten mee te nemen die belangrijk zijn om op te pakken in de maand augustus.

Meubels en verlichting

Heeft u houten tuinmeubelen in de tuin? Dan is dit hét moment om ze voor te bereiden op het najaar. Zet de meubelen opnieuw in de beits, uiteraard als het droog weer is. Er zullen nog tal van dagen komen dat u gebruik maakt van de meubelen, maar er zal ook wat meer regen gaan vallen in de aanloop naar het najaar. Ideaal dus om de meubelen vast voor te bereiden hierop. Kijk niet alleen naar de meubels, maar ook naar het houten tuinhuis, wellicht dat hier ook wat plekjes bijgewerkt kunnen worden?

Nog geen verlichting in de tuin? Dit is een perfect moment om verlichting aan te leggen. De avonden zijn al niet meer zo lang en de zon gaat toch al tussen negen en tien uur onder. Wilt u nog langer kunnen genieten van de tuin, zorg dan voor passende verlichting in de tuin. We schreven al even over meubels en het onderhoud ervan. Misschien op zoek naar een complete set nieuwe meubels in de tuin? Ook dan is dit hét moment om op te letten, veel tuinzaken hebben uitverkoop als het gaat om tuinmeubels.

Zo kunt u voor een zacht prijsje een compleet nieuwe set in de tuin halen.

Bloemen en planten

In het voorjaar weer genieten van een tuin vol mooie bloemen? Denk dan nu vast na over het planten van voorjaarsbollen. De eerste kunnen vanaf september weer de grond in. Zo kunt u volgend voorjaar weer volop genieten van een bloemenzee in de tuin. Een paar planten die de warme zomer niet hebben overleefd? Denk vast na over de planten die u aan wilt schaffen om de lege plekken mee op te vullen. Wacht nog even met planten tot het wat minder warm is en er wat meer regen valt. Zonde om de nieuwe planten geen goede kans te bieden. Woodpro tuinieren bloemen

Een paar kale plekken gevonden in het gazon? Misschien toch het zwembad te lang op het gras laten staan? Vanaf half augustus is het goed mogelijk om kale plekken in gras weg te werken door graszaad te strooien.

Verzorgen en snoeien

Bind planten die tegen een schutting, muur of blokhut groeien nog eens goed vast. Aan de einde van de zomer kan het fiks onweren. Zonde als deze planten dan verder losraken en het najaar op de grond blijven liggen. Kijk ook eens naar eventuele hangmanden, houd ze uit de wind om te voorkomen dat ze uitdrogen. Heeft u rozen of dahlia’s in de tuin? Augustus is de juiste maand om uitgebloeide bloemen te verwijderen van deze planten.

Verder kunnen deze maand de coniferen worden gesnoeid, net als een buxus. Deze laatste kan nog eens goed in vorm worden geknipt. In uw tuin lavendel te vinden? Ook deze is in augustus goed terug te snoeien, als u dat nog niet eerder heeft gedaan.

Woodpro tuin augustus

Zo is de tuin er op de hoofdpunten weer klaar voor om de nazomer in te gaan. Het kan nog zeker lekker weer zijn en u kunt dus nog volop genieten van uw tuin. Wanneer u beschikt over een blokhut, tuinhuis of overkapping is het nog eens extra genieten. U heeft het comfort van afgeschermd zitten. Nog geen blokhut in uw tuin? Geen probleem, bij Woodpro helpen we u graag. Heeft u vragen over de mogelijkheden van een blokhut in uw tuin?

Neem dan gerust contact met ons op. Onze producten worden gemaakt van hout van de meest hoogwaardige kwaliteit uit Noord-Europa. Heeft u na het lezen van dit artikel vragen over onze producten, neem dan uiteraard contact met ons op. Wilt u altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en ook eens onze blogartikelen per mail ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.