Woodpro
Stappenplan uw eigen huisje verven

Stappenplan uw eigen huisje verven

Terug

Eens in de zoveel tijd moet u uw kleine tuinhuisje opnieuw verven. Dit kan onder andere met beits of verf. Maar hoe moet dat eigenlijk? U kunt in deze blog stap voor stap lezen hoe u uw tuinhuis een opfrisbeurt geeft!

Voordat u begint

Voordat u begint moet u beslissen of u het huisje wilt gaan verven of beitsen. Het grote verschil hierin is dat beits een semi-transparante laag aanbrengt op uw huisje. Hierdoor kunt u de nerven van het hout goed zien. U hoeft ook geen laag grondverf aan te brengen als u uw huisje gaat beitsen. De beits trekt namelijk in het hout van uw huisje. Verf daarentegen geeft een dekkende laag, u kunt de nerven dus niet meer zien hierna. In dit geval moet u wel een laag grondverf aanbrengen, de verf trekt niet in het huisje. De grondverf zorgt ervoor dat uw huisje minder snel verweert.

Stap 1

De eerste stap die u neemt nadat u beslist heeft of u verf of beits gaat gebruiken is het schoonmaken van het tuinhuis. Aangezien de meeste huisjes buiten staan kan er best wel eens wat zand of ander vuil op zitten. Dit moet er allemaal af voordat u aan de volgende stap gaat beginnen. Zorg er aan het einde voor dat het huisje goed droog is.

Stap 2

De tweede stap is het schuren van het huisje, zorg ervoor dat er geen verfresten overblijven. Als er nog een oude verflaag op uw huisje zit is dit geen ramp, zorg wel dat het huisje helemaal glad is zodat een primer of de beits goed kan intrekken. Als al het schuurwerk klaar is stoft u het huisje helemaal af.

Stap 3

Na het schuren kunt u het huisje gaan primen. Plak alle stukken die u niet wilt primen af met schilderstape. Dit voorkomt dat de primer overal op terecht komt. Lees in de gebruiksaanwijzing van uw primer, hoe lang deze moet drogen. Na het drogen schuurt u de primer licht op zodat deze laag gereed is voor de verf.

Stap 4

Nu begint het echte verven, breng de gewenste kleur aan op het huisje, werk altijd van boven naar beneden. Voor een mooi resultaat brengt u nog een laag aan. Zorg er wel voor dat de verf volledig uitgehard is!

Beitsen

Gaat u het tuinhuisje niet verven maar beitsen? Volg dan vanaf hier het stappenplan. Zoals boven eerder vernoemd hoeft u bij het beitsen geen grondverf aan te brengen, dit mag wel maar het verhult de natuurlijke structuur van het huisje. Hierdoor gaat beitsen een stuk sneller. Werk tijdens het beitsen altijd van boven naar beneden. Vergeet niet meteen na het beitsen de tape weg te trekken zodat er niks achterblijft of beschadigd. Vaak is na een uur of zestien de beits goed ingetrokken.

Wij doen het voor u!

Ziet u er nou niets in om zelf uw huisje te verven of beitsen? Woodpro kan uw huisje alvast voorbehandelen, bij aanschaf van een nieuw huisje kunt u kiezen voor keteldruk impregnatie of sproei-impregnatie. Keteldruk-impregnatie is onderhoudsarm, en bij de sproei-impregnatie hoeft u alleen het buitenoppervlak binnen 12 maanden te schilderen.