Woodpro
Slimme tips voor het inrichten van uw tuin.

Slimme tips voor het inrichten van uw tuin.

Terug

Een groot gedeelte van de mensen in Nederland heeft een tuin. In grotere steden zien we al snel een wat kleinere tuin. Woont u meer buitenaf, dan is de kans groot dat de tuin ook wat groter is. Wat zijn nu slimme tips om een tuin in te richten? We gaan een paar verschillende tips langs, het maakt hierbij niet uit of het gaat om een kleine of juist wat grotere tuin.

Ga de hoogte in

Heeft u in de tuin weinig ruimte voor bloemen en planten? Kies er dan voor om de hoogte in te gaan met veel groen. En wordt nu niet direct fanatiek met een schutting en dergelijke, maar kies voor groene hogere planten. Het geeft direct een mooi rustig beeld wanneer u de tuin in kijkt en groen ziet staan. En heeft u wel die schutting staan, kies dan voor klimplanten zoals een blauwe regen of druif. Deze gaan namelijk graag de hoogte in en staan ook nog eens super als ze in bloei staan of als er druiven aan groeien.

Kies voor grote voorwerpen

Heeft u een wat kleinere tuin, kies dan toch voor enkele grote voorwerpen. Denken aan een grote groen plant in een mooie pot of een mooi grote vuurschaal. Het werkt vaak veel beter dan allerlei kleine voorwerpen. Veel kleine voorwerpen zorgt voor een drukke en rommelige uitstraling. Kies daarom voor één groot voorwerp.

Meerdere hoekjes

Is uw tuin wat groter? Kies er dan voor om niet één centrale zithoek te maken. Maak in de tuin op verschillende plekken een zithoek. Misschien is het wel leuk om ergens een lekkere loungehoek te maken. Terwijl u op een andere plek in de tuin misschien al genoeg heeft aan een bistro setje. Groot voordeel is dat u wellicht op deze plekken op verschillende momenten lekker van de zon kunt genieten.

Maak het optisch groter

Deze tip is vooral goed voor kleine tuinen. Gebruik in de tuin materialen om accenten te leggen, dit maakt de tuin optisch dieper of breder. Kies voor langwerpige tegels of planken, leg deze in de lengte zodat het effect versterkt wordt en waardoor de tuin dieper of breder lijkt.

Een achterwand in de tuin

Heeft uw tuin een achterwand? Laat deze wand begroeid met groene planten. Of kies ervoor om deze wand een kleur te geven. Een lichte of donkere kleur zorgt ervoor dat er meer diepte ontstaat in de tuin. Kiest u voor een lichte kleur, dan lijkt de tuin direct wat breder.

Welk tuinmeubilair

Zoals we al even eerder schreven, in een grote tuin is het leuk om met verschillend meubilair diverse plekjes te maken in de tuin. Is de tuin wat kleiner? Kies dan voor wat lichter ogende meubelen. Groot robuust meubilair zal de tuin kleiner doen lijken als daar niet genoeg ruimte voor is. Daarom is hier het advies, kies voor licht en transparant ogende meubels.

Verlichting

Als laatste tip willen we graag tuinverlichting aanhalen. Het is echt een must in iedere tuin. Bij een grote tuin kunt u ook in de avonden de ruimte benadrukken door ook achterin verlichting te installeren. Bij een kleine tuin zorgen donkere hoeken voor een verkleinend effect. Dat is dus prima op te lossen met verlichting. Breng een paar spots aan in de donkere hoeken en zo kunt u ook nog iets zien van de planten die u in de tuin hebt staan.

Slimme tips voor het inrichten van uw tuin

Met deze slimme tips kunt u zowel een kleine als een grote tuin prachtig inrichten. Zo geniet u van alles dat uw tuin te bieden heeft. Wilt u de tuin nu helemaal afmaken? Kies dan voor een tuinhuis, blokhut, veranda of overkapping van Woodpro. Wij leveren zeer gunstig geprijsd maatwerk uit onze eigen fabriek. Onze producten worden standaard geleverd met dubbel glas & dakbedekking. Dus wanneer u door dit artikel geïnspireerd bent geraakt, bekijk dan gerust onze complete collectie! Kiest u voor een huisje van Woodpro, dan kiest u voor maatwerk zonder meerprijs. Ideaal, want zo kunt u het perfecte huisje voor uw tuin en situatie maken. Of die tuin nu groot of toch wat kleiner is.