Woodpro
De daken van een houten blokhut

De daken van een houten blokhut

Terug

De daken van een houten blokhut

Al enige tijd aan het nadenken over de aanschaf van een blokhut? Het type dak is voor veel mensen een belangrijk aspect waar vaker dan één keer naar gekeken wordt. Wat zijn de voordelen nou eigenlijk allemaal? Ook de dakbedekking is een belangrijk aspect die je niet mag vergeten en waar je ook goed over na moet denken. Bij Woodpro ligt de keuze volledig bij uzelf.

De variatie in daken

Er zijn veel bekende daken waar u al snel aan zult denken. Het platte dak en het zadeldak. Dit is bij Woodpro ook het geval hier heeft u ook de keuze uit deze twee soorten daken. Ieder van deze twee heeft zo zijn voordelen en nadelen.

Woodpro: Piramidedaken en zadeldaken met shingles in 5 verschillende kleuren Woodpro: Platte daken met EPDM-paket

Het meest voorkomende soort bij onze tuinhuizen en blokhutten is het platte dak. Het platte dak is makkelijk te plaatsen dit geeft het voordeel dat wanneer uw dak aan vervanging toe is deze makkelijk te vervangen is.

Het zadeldak wordt ook vaak gebruikt op onze tuinhuizen en blokhutten alleen iets minder vaak dan het platte dak. Het grootste voordeel van een zadeldak is dat je een extra ruimte hebt waar je bijvoorbeeld spullen kunt opslaan en de regen glijdt een stuk gemakkelijker van je dak af.

Opties voor dakbedekking

Wanneer u kiest voor een zadel- of een plat dak, heeft u ook verschillende opties voor de dakbedekking. Bij een platdak wordt vaak gekozen voor een enkel dakvlak met EPDM. EPDM is een rubberfollie die het hout van het dak beschermd. Bij een zadeldak wordt vaak gekozen voor dakshingels.

Dakshingels geven schuine daken een moderne en strakke uitstraling. 

De producten van Woodpro

Bij Woodpro kunt u terecht voor verschillende soorten tuinhuizen, blokhutten, priëlen en carports.  Ook kunt u uw eigen ontwerp creëren met onze 3D-configurator.  Bekijk het assortiment op de website van Woodpro of maak gebruik van de 3D-configurator om zelf uw droomhuis samen te stellen. Ook kunt u altijd contact opnemen met een dealer deze kan met u alle mogelijkheden door spreken of een afspraak met u inplannen.