Woodpro
Verschillende soorten verwarming voor uw tuinhuis

Verschillende soorten verwarming voor uw tuinhuis

Terug

Nu de koude dagen aangebroken zijn, is het verstandig om ook in uw tuinhuis wat verwarming te hebben. Vooral als u uw tuinhuis gebruikt als tuinkantoor, hobbyruimte of logeerkamer. Vaak is een gewone radiator niet mogelijk in een tuinhuis en daarom hebben wij voor u wat alternatieven op een rijtje gezet!

Elektrische kachel

Een elektrische kachel is super handig voor de kleinere tuinhuizen. Je kunt ze namelijk op elke plek in het huisje zetten! De aanschaf van zo’n kachel is ook aanzienlijk goedkoper dan een gaskachel of een houtkachel. Ook maakt u geen gebruikt van (brandbare) stoffen. Het is dus ook nog eens een stuk veiliger dan andere methodes!

Infrarood verwarming

Bij een infrarood verwarming hoeft u niet te wachten totdat uw tuinhuis opgewarmd is. De straling geeft meteen warmte af. Ook is de infraroodstraling een gezonde warmte. De straling zorgt niet voor zwevende stofdeeltjes in de lucht en is dus zeer geschikt voor mensen met allergieën.  Ook is het zeer zuinig, bijna alle energie wordt omgezet in warmte, ze hebben geen onderhoud nodig en kunnen vrijwel overal geïnstalleerd worden. 

Convector kachel 

Voor sommige tuinhuizen is het belangrijk dat de lucht gelijkmatig opwarmt. Kies dan voor een convector kachel. Deze zijn een soort van elektrische kachel, maar heel traditioneel. De kachel verspreid een laag warme lucht door de gehele ruimte. De koude lucht wordt als het ware de kachel ingezogen en dan komt er verwarmde lucht weer uit. De kachels werken heel snel, zodat er weinig energie verloren gaat. Een convector kachel is vaak makkelijk te verplaatsen, en worden meestal meegeleverd met een vloersteun. 

Houtkachel

Een houtkachel geeft een gezellig sfeer (niet te verwarren met een open haard). Het voordeel hiervan is dat een houtkachel vrij lage kosten heeft, in aanschaf en in gebruik. De houtkachel gebruikt – zoals de naam al zegt – hout. Het is een energiezuinig alternatief voor gewone kachels. Wel heeft een houtkachel veel onderhoud nodig en veel ventilatie vanwege de rook. 

Pelletkachel

Deze kachel is het duurzame alternatief op de houtkachel. Een pelletkachel verbrand houtpellets, dat zijn geperste houtkorrels. De kachel stoot ongeveer 80% minder fijnstof uit dan een houtkachel. Ook is deze te bedienen met een thermostaat, hierdoor kunt u een constante temperatuur behouden. De aanschaf is wel vrij prijzig, maar hier kunt u een subsidie voor aanvragen. Hij moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. 

Ontwerp uw eigen droomhuis

Wilt u uw eigen blokhut maken? Probeer onze 3D-configurator! U kunt de configurator gebruiken op een desktop of laptop, in Firefox of Chrome. Wilt u dat wij een ontwerp voor u maken? Vraag een gratis, vrijblijvende, op maat gemaakte ontwerpaanvraag aan!