Woodpro
Wat zijn de voordelen van een tuinhuis?

Wat zijn de voordelen van een tuinhuis?

Terug

Er komt weinig in de buurt van de magie van een ‘cabin in the woods’. Maar een tuinhuis of blokhut van Woodpro komt daar toch aardig dichtbij in de buurt! De voordelen van een blokhut in de tuin gaan zelfs verder dan het mooie uiterlijk alleen. Wanneer u van plan bent om een tuinhuis of overkapping aan te schaffen, is het handig om te weten voor welke doeleinden u het allemaal kunt gebruiken.

In dit artikel hebben we de voordelen en ideeën voor uw tuinhuis op een rijtje gezet. 

Pas het aan uw leefstijl aan

U zou kunnen zeggen dat een ‘woon tuinhuis’ een lifestyle keuze is. Het is in ieder geval een grotere beslissing dan het kiezen van een berging. Dit betekent dat uw blokhut ook voor opslag gebruikt kan worden.

De grote enkele of dubbele deuren van een tuinhuis maken het gemakkelijk om grotere voorwerpen naar binnen te manoeuvreren. Wanneer u niet van plan bent om bijvoorbeeld een hot tub in uw tuinhuis te plaatsen, heeft u nog steeds ruimte voor fietsen en gereedschap. Daarnaast zijn er tal van tuinhuis ideeën om uit te kiezen, zoals een thuis fitness, een speelhuisje of een echte ‘mancave’.

Vrienden uitnodigen in uw gezellige tuinhuis mét overkapping klinkt toch heel gezellig, nietwaar? Mocht u beperkte ruimte hebben in uw tuin, dan heeft Woodpro ook oplossingen in de vorm van  kleinere tuinhuisjes. Denk er alleen aan dat voor blokhutten binnen 2,5 meter van een erfgrens, de dakrand niet hoger mag zijn dan 4 meter.

Zwart tuinhuis

Als u meer wilt weten over bouwvergunningen voor een tuinhuis of overkapping, bekijk dan dit handige artikel

Milieuvriendelijk

Met een blokhut van Woodpro bent u verzekerd van een prachtige, milieuvriendelijke investering. Onze producten worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardig hout uit Noord-Europa. Deze landen hebben een koud klimaat, waardoor de bomen langzamer groeien en het hout stabieler en duurzamer is. Blokhutten zijn dus een duurzame investering gemaakt van hernieuwbare bronnen. 

Energiezuinig

Nog meer goed nieuws; hout is energiezuinig. Dat geldt dus ook voor alle moderne blokhutten en tuinhuizen. Dit is de reden waarom blokhutten zo populair zijn in koude landen. Houten tuinhuizen hebben een lage thermische massa. Dit betekent dat ze het vermogen hebben om warmte-energie te absorberen gedurende de dag en deze ook vast te houden. Hout werkt als een natuurlijke isolator dat ervoor zorgt dat uw blokhut warm is in de winter en koel in de zomer. Het houdt alle elementen buiten!

Onze blokhutten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Verder is het mogelijk te kiezen voor een bepaalde dakbedekking, vloerplanken en zelfs beglazing, u kunt uw blokhut op allerlei manieren op maat ontwerpen. 

Het perfecte thuiskantoor

Begrijp ons niet verkeerd, thuis- sportscholen en bioscopen zijn geweldige ideeën voor een groot tuinhuis, maar de recente trend is toch wel het gebruik als kantoorruimte. En nee, het is nog niet te laat om mee te doen met de thuis-kantoorhype! Nu steeds meer bedrijven commerciële kantoorruimtes verlaten, is dit het perfecte moment om uw eigen kantoor te creëren.

Een tuinkantoor kan de perfecte ruimte zijn om zelfstandig te werken en/of om uw eigen bedrijf te runnen. Geen hoge huur, geen rondrennende kinderen, tijd besparen op het woon-werkverkeer en ga zo maar door.

Houten overkapping

Overtuigd van de voordelen? Begin dan vandaag nog met het ontwerpen van uw blokhut, overkapping of tuinhuizen op maat met onze 3D-Configurator. Kiest u voor een tuinhuis van Woodpro, dan kiest u voor maatwerk zonder meerprijs. Ontwerp het perfecte tuinhuis voor uw tuin en uw situatie!