Woodpro
Woodpro voegt Augmented Reality aan 3D tuinhuis configurator!

Woodpro voegt Augmented Reality aan 3D tuinhuis configurator!

Terug

Woodpro beschikt al lange tijd over een zeer uitgebreide 3D configurator. Hier is het mogelijk om blokhutten, tuinhuizen en veranda’s compleet naar wens te ontwerpen. Woodpro gaat nu een stap verder en komt met een nieuwe innovatieve toevoeging aan de configurator. Het is mogelijk om een tuinhuis in 3D samen te stellen op een desktop computer en hierna virtueel in de eigen tuin te plaatsen met Augmented Reality (AR) en een mobiele telefoon.

Waarom heeft deze functionaliteit zoveel toegevoegde waarde?

Hoewel Woodpro zeer gunstig geprijsde blokhutten en tuinhuizen maakt, is het voor veel mensen toch nog altijd een grote investering. Het is een product waar iemand zeker 10 tot 20 jaar van wilt kunnen genieten. Het is dan van belang om zeker te weten dat het goed past in de tuin, en u wilt eigenlijk weten hoe het precies zal staan in de tuin. Met augmented reality is dit mogelijk.

Dus met deze functionaliteit nemen we een deel van de twijfels weg. Is alles wel goed opgemeten, past het wel goed op de plek in de tuin die we voor ogen hadden? Uiteraard is het nog altijd nodig om alles goed op te meten, maar het geeft direct een veel beter beeld van het eindresultaat. Bij het opbouwen van de blokhut of het tuinhuis, wordt het beeld van augmented reality werkelijkheid! De weergave in AR is compleet op schaal, de blokhut is van alle kanten te bekijken. Het is zelfs mogelijk om door de ramen te kijken en naar binnen te lopen! Zo is van tevoren al goed duidelijk hoe de blokhut in de tuin zal staan en of het precies past op de plaats in de tuin.

Andrea Wuestman (eigenaar van Woodpro): ‘Een blokhut of tuinhuis koop je niet zomaar. Met deze functies geven we onze (potentiële) klanten een nog betere ervaring met onze producten. We zijn erg blij met het aanbieden van deze gratis nieuwe functionaliteit en zijn trots op het feit dat het nu voor iedereen te gebruiken is.’

Eindeloos veel mogelijkheden

Met de 3D configurator in combinatie met augmented reality van Woodpro is het mogelijk om in slechts enkele stappen een blokhut, tuinhuis of ander product compleet op maat samen te stellen. Dit biedt een groot voordeel, want zo is de blokhut of het tuinhuis compleet naar persoonlijke wensen te ontwerpen. Het ontwerpen in de configurator is mogelijk met een desktop computer of tablet, hier zijn alle opties overzichtelijk terug te vinden. In het proces van ontwerp is het mogelijk om zaken als type product (tuinhuis, blokhut, garage, veranda), daken, deuren, ramen, deurbeslag en dakafwerking compleet aan te passen. Verder kan er nog een keuze worden gemaakt in de afwerking van het product, denk daarbij aan impregneren of beitsen.

Hoe werkt het precies?

Alle informatie over de 3D configurator is uiteraard op onze site te vinden. In de bestaande configurator is de augmented reality functionaliteit toegevoegd. Het is mogelijk om eerst in 3D een compleet ontwerp te maken. Zoals beschreven, is dit via een desktop computer te doen. Direct verschijnt aan de rechterkant de knop augmented reality. Met deze knop stuurt u het ontwerp naar een mobiel via e-mail. Vanaf het mobiele device is het dan mogelijk om het ontwerp in AR te bekijken. Met een simpele druk op de knop ziet u dus binnen no-time een blokhut of tuinhuis in de tuin verschijnen. Hiermee kan er compleet gekeken worden of het tuinhuis past, er kan omheen gelopen worden en er kan zelfs naar binnen worden gekeken. Benieuwd naar de complete AR-functionaliteit? Ga dan snel naar onze 3D-configurator en ontdek het zelf.