Woodpro
Praktische tips

Praktische tips

U moet heel lang kunnen genieten van uw blokhut, prieel of garage. Met een paar eenvoudige maatregelen kunt u uw blokhut in goede staat houden en zijn levensduur verlengen. De volgende tips helpen u om uw blokhut op zijn best te houden.

Bescherming tegen water

Een laag grind langs de buitenkant van uw blokhut beschermt de onderkant tegen spatten met (regen) water. Het hout blijft daarom droog en zorgt ervoor dat uw gebouw langer meegaat.

Deurhaken

Woodpro raadt aan om de haken van de deur onmiddellijk na de montage te installeren. Deurhaken voorkomen dat deuren plotseling openwaaien of dichtslaan. Dit stopt de deur en de beglazing wordt beschadigd door windstoten.

Ventilatie

Heeft uw blokhut voldoende ventilatie? Voldoende ventilatie voorkomt dat zich condens aan de binnenkant van uw blokhut ontwikkelt. Daarom is het belangrijk om ventilatieroosters te installeren. Voor effectieve beluchting plaatst u een rooster aan de voorkant van het gebouw en één aan de andere kant, d.w.z. aan de achterkant van de blokhut. Het meeste vocht komt echter door de vloer en daarom wordt ten zeerste aanbevolen om ook een interne vloer te installeren.

Beweging van het hout

Een houten blokhut krimpt of expandeert afhankelijk van het vochtgehalte. Dit is een kenmerk van houten gebouwen. Het hout zal uitzetten, maar zal niet langer worden. Elke straal kan met maximaal 1,5 mm uitzetten. Omdat elke blokhut ongeveer 15 balken hoog is, kan dit neerkomen op een volledige uitzetting van ongeveer 2,25 cm (15 x 1,5 mm).

Om te krimpen of uit te zetten, heeft het hout een beetje ruimte nodig. De meeste problemen die optreden als gevolg van houtbeweging worden veroorzaakt door het vastzetten van schroeven en spijkers in de wanden, ramen en deuren. Een dergelijke interventie voorkomt dat het hout beweegt als dat nodig is. Al onze bouwsystemen houden rekening met de beweging van hout.

Woodpro gebruikt geen spijkers of schroeven in de muren en toch zijn al onze blokhutten en priëlen beide zeer stabiel en wind- en waterdicht. Onze zeer geavanceerde systemen en onze precieze productiemethoden betekenen dat de wanden samenvallen met millimetrische precisie.

Als u leidingen of (ingebouwd) meubilair wilt installeren, moet u rekening houden hoe het hout zal bewegen.

Behandel uw blokhut

Bescherm uw blokhut tegen de zon, wind en regen. We adviseren u om het zowel binnen als buiten te behandelen voordat de blokhut wordt gemonteerd. We kunnen voorbehandelde blokhutten en priëlen leveren. Meer weten? Lees hier meer over onze behandelingen.

Vragen?

Hebt u nog vragen? Wilt u meer weten over onze producten, optionele extra’s of klantvoordelen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!