Woodpro
Werken in een thuiskantoor: hoe houdt u focus? Woodpro geeft tips

Werken in een thuiskantoor: hoe houdt u focus? Woodpro geeft tips

Terug

Thuiswerken of een kantoor aan huis is zeker de laatste tijd niet meer weg te denken. Meer mensen zijn druk bezig om een kantoor aan huis in te richten en uiteraard kan dit ook goed in een tuinhuis van Woodpro. Als u inmiddels al vol aan het werk bent vanuit huis, dan is het ook belangrijk om de focus te houden. Immers lopen werk en privé nu wat meer door elkaar. In dit artikel vertellen we u meer over de verschillende manieren om ook in uw kantoor aan huis goed gefocust aan het werk te blijven. Zo weet u zeker dat u met onze tips de balans tussen werk en privé goed in de gaten kunt houden.

Een echte werkplek inrichten

Eigenlijk is dit heel logisch maar toch zien we vaak dat er nog aan de keukentafel of in de huiskamer wordt gewerkt. Vreemd, want iedere ruimte in huis heeft al zijn eigen functie, denk aan de keuken om te koken, de slaapkamer om te slapen en de huiskamer om lekker te kunnen relaxen. Wanneer u in deze kamers gaat werken, dan lopen de functies door elkaar heen en voordat u het weet zit u onder het werk televisie te kijken of te snacken. Dit komt de focus en productiviteit van het werk niet ten goede. Maak daarom echt een werkplek in het huis, richt het echt in als kantoor. Geen ruimte in huis, kies dan misschien voor een tuinhuis van Woodpro om een thuiswerkplek in te richten.

Werk volgens een schema

Wanneer u meer thuis aan het werk bent, dan kunt u veel meer de eigen tijd indelen. Dit geldt helemaal als je geen strak schema van uw werkgever hebt gekregen. Dit kan heel positief zijn maar kan ook lastig zijn. Als u zelf goed op de tijd let zal het werk ongetwijfeld op tijd afkomen. Maar als u hier niet zo goed in bent, dan zullen afleidingen snel toeslaan en komt het werk niet meer op tijd af. In die gevallen is het verstandig om een strak schema voor uzelf op te stellen. Plan de uren waarop u gefocust wilt werken en houd rekening met de lunch en korte koffiepauzes, zo weet u zeker dat u veel gedaan kunt krijgen en toch de ruimte hebt om af en toe even te genieten van de thuisomgeving.

Geen social media

Wij vinden het geweldig dat u nu dit artikel op onze site zit te lezen. Misschien heeft u ons wel gevonden via social media. Maar als u aan het werk moet zijn, dan is het beter om even geen social media te gebruiken. Even snel op Facebook kijken of de laatste updates op Instagram checken, we begrijpen het heel goed. Toch kost het op een dag meer tijd dan u denkt. Zo kan even een kleine blik op Facebook leiden tot een vertraging van 20 minuten. Zet daarom de telefoon op niet-storen modus of gebruik een app om gebruik van social media te voorkomen.

Stel het werk niet uit

Het is gemakkelijk wanneer u thuis werkt om nog even de was eruit te halen, even wat handdoeken op te vouwen of andere huishoudelijke klusjes te doen. Zo schuift het werk voor zich uit en haalt u misschien de deadlines niet. Probeer het zoveel mogelijk te vermijden en pak de werkzaamheden direct op. Kiest u ervoor om een kantoor in het tuinhuis te maken, dan zal het al iets makkelijker gaan omdat u niet meer in de thuisomgeving zit. Ook in het kantoor in het tuinhuis, probeer hier afleidingen te voorkomen.

Het werken zit er ook een keer op

Uiteraard is het heel belangrijk om het werk te doen, maar het is ook belangrijk om te weten wanneer het werk erop zit. Probeer net als op kantoor hier een vast ritme in te houden. Zet de computer uit en stop echt met werken op een vaste tijd. Ga niet eten in het kantoor achter de computer. Het is misschien verleidelijk om zondag nog even wat werk te doen, maar het kan al snel leiden tot stress of burn-out. Een paar dagen rust en geen werk komen het werk alleen maar ten goede, maandag bent u helemaal opgeladen en klaar voor een nieuwe werkweek. We wensen u in ieder geval alvast heel veel succes met het werken vanuit een kantoor aan huis. Heeft u nog geen kantoor of heeft u niet de ruimte ervoor, bekijk dan eens onze tuinhuizen. Onze producten worden gemaakt van hout van de meest hoogwaardige kwaliteit uit Noord-Europa. Deze landen hebben een koud klimaat, hierdoor groeien de bomen langzamer en is het hout stabieler en duurzamer. Heeft u na het lezen van dit artikel vragen over onze producten, neem dan uiteraard contact met ons op. Wilt u altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en ook eens onze blogartikelen per mail ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.