Woodpro
Woodpro geeft je slimme tips om je tuinhuis te beveiligen

Woodpro geeft je slimme tips om je tuinhuis te beveiligen

Terug

Duur gereedschap, motoren, fietsen, fitnessapparatuur, flatscreen TV of misschien wel een gevulde bar! Allemaal zaken die u heel goed in het tuinhuis kunt bewaren of op kunt bergen. U wilt natuurlijk niet dat hier andere mensen gebruik van gaan maken wanneer er niemand thuis is of tijdens vakanties. Daarom geven we in dit artikel tips om een tuinhuis te beveiligen. Wanneer u kiest voor een tuinhuis van Woodpro dan heeft u gelijk al de eerste stap gezet om het tuinhuis goed te beveiligen. Onze tuinhuizen worden standaard geleverd met dubbele beglazing en met cilindersloten. Zo maakt u het eventuele inbrekers gelijk al een stuk moeilijker om in een tuinhuis te komen. Maar wat kunt u nog meer doen?

Goede sloten

Zoals we al schreven, bij Woodpro krijgt u standaard cilindersloten geleverd bij het tuinhuis. Maar heeft u een tuinhuis waarbij deze sloten nog niet aanwezig zijn, vervang dan de sloten voor cilindersloten met een keurmerk. Zo is het in ieder geval voor inbrekers een stuk lastiger om het slot kapot te maken en zo binnen te komen in het tuinhuis.

Natuurlijk is het goed om de sloten van een tuinhuis zorgvuldig te kiezen maar denk ook na over de spullen die in het tuinhuis staan. Heeft u de motor of fietsen in het tuinhuis staan, zet deze dan evengoed toch nog op slot met een goed en degelijk slot. Een inbreker zal altijd in zo kort mogelijke tijd spullen mee willen nemen. Als u dit kunt vertragen door nog een extra slot, is de kans groot dat een inbreker het niet eens gaat proberen.

Goede verlichting in de tuin

Een andere tip die goed kan werken, plaats verlichting in de tuin. Deze kunt u op een timer zetten, zodat deze iedere avond vanzelf aangaat. Er is tegenwoordig ook erg slimme verlichting van bijvoorbeeld Philips Hue, deze kunt u zo instellen dat deze aangaat wanneer de zon ondergaat. Naast een mooi plaatje en een leuke sfeer in de tuin, schrikt het ook inbrekers af, ze kunnen immers niet meer ongezien in het tuinhuis komen. Wilt u extra zeker zijn met verlichting? Plaats dan nog een extra lamp met bewegingssensor, kies voor een felle spotlight, zodat een eventuele inbreker echt vol in het licht staat wanneer hij in het tuinhuis probeert te komen.

Folie op de ramen

Heeft u van het tuinhuis een kantoor gemaakt en heeft u er dure laptops en computers staan, dan is het goed om de ramen te beplakken met inbraak werende folie. Deze vermindert de doorkijk van het glas en maakt het voor een eventuele inbreker lastiger om te zien wat er allemaal in het tuinhuis staat.

Grind rond het tuinhuis

Een slimme tip, zorg ervoor dat eventuele inbrekers niet geluidloos bij het tuinhuis kunnen komen. Dit kunt u doen door rond het tuinhuis grind te leggen. Naast het inbraak werende karakter ziet het er ook nog eens heel mooi uit. Grind is er tegenwoordig in tal van soorten en kleuren. Zo vindt u altijd iets wat bij u in de tuin past.

Ruim de tuin op

Deze klinkt in eerste instantie misschien een beetje gek, maar we leggen het uit. Zorg ervoor dat er geen losse stenen of klinkers in de tuin liggen. Bijvoorbeeld als u net ergens een pad hebt aangelegd. Het glas van het tuinhuis kan nog zo goed zijn, met een klinker kunt u het glas natuurlijk makkelijk kapot slaan. Naast losse stenen is het ook goed om geen ladders of gereedschap in de tuin te laten slingeren. Met een trap kan er op een tuinhuis geklommen worden of nog erger, proberen in huis te komen op bijvoorbeeld de eerste etage. Dus, ruim de tuin goed op en laat dit soort zaken niet slingeren.

Een beveiligingssysteem

Als laatste willen we u nog advies geven over een beveiligingssysteem. Misschien heeft u dit al gebruikt in huis, maar waarom zou u dit dan ook niet toepassen in het tuinhuis? U kunt met bewegingssensoren, een camera en deur-/raamcontacten het tuinhuisje echt veranderen in een goed beveiligd fort. Er zijn tegenwoordig tal van systemen beschikbaar die goed werken met WiFi en waarbij u een melding krijgt op de telefoon als er onverhoopt toch iets mis gaat.

We hopen dat we u met deze tips een veiliger gevoel hebben gegeven, heeft u nog niet alles precies op orde, dan weet u nu wat er nog te doen is om het tuinhuis veiliger te maken. Kiest u voor een tuinhuis, blokhut, veranda of overkapping van Woodpro, dan weet u zeker dat u kiest voor zeer gunstig geprijsd tuinhuis. Wij leveren maatwerk zonder meerprijs en onze producten zijn standaard beveiligd met een cilinderslot. Onze producten worden gemaakt van hout van de meest hoogwaardige kwaliteit uit Noord-Europa.

Deze landen hebben een koud klimaat, hierdoor groeien de bomen langzamer en is het hout stabieler en duurzamer. Heeft u na het lezen van dit artikel vragen over onze producten, neem dan uiteraard contact met ons op. Wilt u altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en ook eens onze blogartikelen per mail ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.