Woodpro
Uw tuin winterklaar maken

Uw tuin winterklaar maken

Terug

De herfst is aangebroken. Het mooie weer is voorbij en uw tuin heeft zin in een opfris beurtje. Tijd voor de wintertuin! Het winterklaar maken van uw tuin is erg belangrijk om in het voorjaar weer een mooi bloeiende tuin te krijgen. Oktober is de perfecte maand om uw tuin op orde te brengen. De temperatuur in oktober is perfect om uw groene vingers te benutten in de tuin. Maar waar begint u nou eigenlijk? Dat vroegen wij ons ook af, en daarom hebben wij voor u een paar tips op een rijtje gezet!

Uw huisje of overkappingTuinhuis 27805 met overkapping

Het winterklaar maken van uw huisje is eigenlijk heel simpel. Als u uw huisje nog niet geïsoleerd heeft, is nu het moment om daaraan te beginnen. Woodpro biedt wanden aan van 28mm en van 44mm, hoe dikker de wanden, hoe warmer uw blokhut in de winter. Ook zijn alle huisjes voorzien van tochtstrippen bij de ramen en deuren, hebben de huisjes een dubbele beglazing. Het blokhut systeem zorgt voor een wind- en waterdichte verbinding.

Uitgebloeide bloemen

Alle bloemen die uitgebloeid zijn moet u verwijderen, knip ze allemaal af. Mocht er een stengel zijn die aan het afsterven is kunt u deze ook afknippen. Bladeren moet u wel laten zitten, deze zorgen voor bescherming tijdens vorst.

Uw gazon

Gras zal altijd blijven groeien, zolang de temperatuur maar boven de zes graden blijft. Zorg ervoor dat u het gras niet al te kort maait vanaf deze maand. Haal ook alle gevallen bladeren van het gazon. Doe dit niet pas nadat al het blad gevallen is, maar doe dit meerdere malen. Zo gaat het gras van uw gazon niet rotten. Als laatste kunt u het gras nog een keer bemesten, het gras zal in de wintermaanden niet zoveel groeien maar, om het gras mooi te houden voor het voorjaar behandel je het dus met gazonmest. Zo wordt het gras sterker, dichter en is het minder vatbaar voor schimmel.

De vijver

Zorg ervoor dat u al het bladafval uit de vijver verwijderd of span alvast een net over de vijver zodat het blad er niet invalt. Rottende bladeren zorgen voor een slechtere waterkwaliteit. Vergeet niet de dode bladeren van uw waterplanten. Uw vijver moet ook diep genoeg zijn, anders ontstaat de kans dat uw vissen doodvriezen. Laat uw filters in de vijver zitten, maar zorg ervoor dat ze niet bevriezen, plaats deze dan ook diep in de vijver. De pomp van uw vijver kunt u er wel uithalen, mocht deze in een ondiepe vijver zitten. Pompen die diep zitten kunnen wel blijven zitten. Ook is het belangrijk om een gat in het ijs te maken, mocht de vijver langer dan een week vast zijn gevroren. Gebruik een hete pan om een gat te smelten, een gat hakken zorgt voor trillingen in het water, die verstoren de vissen. Verwijder ook sneeuw van de vijver, zodat er genoeg licht binnen komt.

Sneeuw op het dak?

Hoe mooi het ook staat, sneeuw op het dak kan heel gevaarlijk zijn. Als uw huisje niet sterk genoeg is kan het instorten. Sneeuw lijkt helemaal niet zwaar maar dat is het wel! In feite ligt er een bak met water op uw huisje. Pak dus regelmatig even die sneeuwschuiver en haal zoveel mogelijk sneeuw van het dak af. Er komt zo ook niet teveel vocht door het dak heen. Lees hier meer over de isolering en de bouwsystemen van Woodpro. Of ontwerp uw eigen huisje in de 3D-configurator