Woodpro
Waar plaatst u het beste een tuinhuis, veranda of overkapping?

Waar plaatst u het beste een tuinhuis, veranda of overkapping?

Terug

Tuingebouwen vindt u in alle soorten, maten en kleuren. Maar wat is nou de beste plek in uw tuin om hem neer te zetten? De keuze is vaak groot, kiest u voor de linkerkant of de rechterkant van uw tuin? Juist een beetje voorin, of helemaal achterin? Wilt u veel zon op het dak, of kiest u liever een wat meer beschut plekje? Het is al lastig genoeg om uit een groot assortiment tuinhuizen een geschikte keuze te maken, en dan moet u ook nog beslissen waar u dat huisje dan wilt hebben staan. Dit artikel helpt u in elk geval bij de keuze van de plek. Lees snel verder over de mogelijkheden in uw tuin!

Een veranda of overkapping aan huis

Een overkapping aan huis kan veel voordelen hebben. Het is fijn als u met regen niet door de tuin hoeft om naar de overkapping te komen, en dat u uw loungeset of andere spullen dicht bij huis heeft staan. Dit geef een veilig gevoel. Maar een overkapping aan huis kan ook zorgen voor een aantal restricties in de wensen, breedte en hoogte. Bekijk daarom de mogelijkheden voor overkappingen op maat.

Een vrijstaande veranda of tuinhuis

Een vrijstaande veranda geeft daarentegen juist een boel meer keuzevrijheid. Elk plekje van uw tuin is geschikt om een tuingebouw neer te zetten. De meeste veranda’s of tuinhuizen staan achterin of in een hoek van de tuin. Dit zijn vaak fijne plekken om dat het geen uitzicht blokkeert vanuit het huis, en je minder het gevoel hebt dat je een groot stuk van de tuin ‘weggeeft’.  Een vrijstaande tuinhuis komt in verschillende vormen en maten. Zo kunt u bij Woodpro kiezen uit een veranda met een plat dak of een zadeldak, en bouwen wij met het ‘blokhut-systeem’. Dit systeem biedt een heleboel mogelijkheden. Vaak wordt het systeem als een traditioneel bouwsysteem gezien, maar er is veel meer mogelijk! Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van traditionele, maar ook moderne tuinhuizen met het blokhut bouwsysteem:         Houten schuurtje voor in de tuin 28006 is een kleine blokhut met een platdak

Uw tuinhuis in het zonnetje

Het is natuurlijk fijn als u van de zon kan genieten in uw tuin. Maar soms is de felle zon toch net wat te veel, en zit u liever wat beschutter. Een tuinhuis met veranda of tuinschuur met overkapping kan dan een goede combinatie zijn. U zit dan niet in de volle zon, maar u kunt nog wel van het mooie weer genieten. Tijdens de koudere dagen kunt u dan doorbrengen in het gesloten gedeelte van uw tuinhuis. Er zijn natuurlijk ook gewoon tuinschuurtjes zonder overkapping. Wist u dat Woodpro twee wanddiktes aanbiedt? 28 en 44 mm, beide diktes komen met diamantkoppen op de hoekverbindingen. Deze verbindingen zijn ook nog eens wind- en waterdicht! Waar u uw tuingebouw ook plaatst, het ontwerpen ervan doet u gemakkelijk in onze 3D-configurator. Het doorlopen van de zes simpele stappen waar u al uw wensen kunt toevoegen, is leuk om te doen en geeft u direct het resultaat! U kunt uw tuingebouw rondom bekijken en ziet dus meteen of uw keuzes mooi staan, of niet.